Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2008

6. plass: Fredrikstad

Anders Grönhagen leder i år et FFK-lag som er bedre rustet enn noen gang til å kjempe på øvre halvdel av Tippeliga-tabellen.

Tekst av Trond Johansen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 24. March 2008 - 12:21

Rami Shaaban og John Anders Bjørkøy er borte. Det betyr at FFK siden i fjor har mistet to sentrale spillere og ledertyper.

Med erfaring fra Arsenal og det svenske landslaget, fremstod Rami Shaaban med naturlig autoritet som bakerste mann. Vi kan ikke forvente at ungguttene Staw og Bråthen skal kunne erstatte Shaaban på akkurat det. Men keeperteknisk ligger de to keeperne trolig ikke langt bak Shaabans kvaliteter. Spørsmålet er hvor raskt de tilvenner seg den nye hverdagen, og hvor raskt de vokser med oppgavene. Kanskje ville det vært bedre om én av de to allerede stakk seg frem som et klart førstevalg. Keepere er mer enn noen andre avhengig av tillit, mens keepersituasjonen i FFK fortsatt virker litt uavklart. Det skal bli spennende å følge den interne kampen mellom Staw og Bråthen. Foreløpig virker det helt åpent hvem som blir Grönhagens førstevalg.

John Anders Bjørkøy ble allerede erstattet i fjor sommer da Grönhagen hentet inn Ardian Gashi og gjorde Bjørkøy overflødig på sentral midtbane. Bjørkøy fikk imidlertid spilletid resten av sesongen på høyre midtbane, men det var aldri noen optimal posisjon for ham. Når Abgar Barsom i tillegg er hentet inn i løpet av vinteren som en mer typisk kantspiller, ble det aldri den store oppstandelsen da Bjørkøy stakk «hjem» til Lillestrøm. Den rutinerte tobeinsteknikeren Barsom har allerede rukket å imponere stort under vinterens treningskamper. Svensken kan fort bli en attraksjon i årets Tippeliga, dessuten har han kvaliteter som utfyller FFKs øvrige midtbane bedre enn John Anders Bjørkøy.

FFK har alltid vært et offensivt og spillende fotballag, og lite tyder på at vi skal få se et annerledes FFK-lag i år. Tarik Elyounoussi er på alles lepper som landets største angrepstalent, og er i ferd med å utvikle et høyinteressant kombinasjonsspill med Gardar Johannsson. Andreas Tegström, Ismael Beko Fofana og Brian West er reserver med forskjellige egenskaper som kan kastes inn. Med en skapende og kreativ midtbane i Barsom, Gashi, Kvisvik og Kouadio vil det bli mye moro på Fredrikstad Stadion også i år.

Det store spørsmålstegnet ved FFK er som alltid hvordan laget vil opptre defensivt. Fernando Pereira Wallace blir et interessant nytt bekjentskap på venstreback. Brasilianeren har allerede avslørt en fremragende venstrefot, men også store defensive mangler. I midtforsvaret er Grönhagen sterkt avhengig av å holde Piiroja og Gerrbrand utenfor skadelisten. På den andre siden er rutinerte Jan Tore Ophaug hentet inn på tampen av overgangsvinduet. Han går trolig rett inn på høyreback, men kan også vikariere i midtforsvaret. Et smart spillerkjøp.

Men FFKs viktigste defensive forsterkning kom i fjor sommer med Kasey Wehrmans ankomst. Med den australske kraftpluggen på plass, fikk FFK umiddelbart et mer ugjennomtrengelig og gjerrig preg over seg. I en midtbane med mye offensivt fiber, er det helt avgjørende at Wehrman holder seg i form og kan operere som den viktige ryddegutten foran forsvarsfireren.

FFK har alle muligheter for å ta ytterligere et steg mot toppen i år. Men da må de sentrale spillerne innfri og holde seg skadefrie. At det har vært svært lite skader i oppkjøringsperioden teller som en positiv faktor.

Nøkkelen til suksess ligger i et tryggere bortebanespill, og et fortsatt sprudlende og offensivt hjemmelag som går på banen for å score flere mål enn motstanderen. Vi tror FFK vil ta et nytt steg denne sesongen og for alvor blande seg inn i kampen om en respektabel plassering på øvre halvdel av tabellen.


Tabelltipset 2008:

1.
2.
3.
4.
5.
6. Fredrikstad
7. Vålerenga
8. Tromsø
9. FC Lyn Oslo
10. Aalesund
11. Ham-Kam
12. Bodø/Glimt
------------------------------
13. Molde
------------------------------
14. Strømsgodset

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3