Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2008

13. plass: Molde

Molde har et lag med potensial til å spille fin fotball, men mangler pondus i begge ender av banen og ender derfor på den utsatte 13. plassen.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 17. March 2008 - 11:36
Molde er tilbake i Tippeligaen og det med ny trener siden sist. Med svenske Kjell Jonevret som hovedtrener spilte MFK seg opp fra Adecco-ligaen uten altfor store anstrengelser. Spørsmålet er om spillermaterialet er godt nok til å etablere seg i Tippeligaen på nytt. Klubben har gjort et par investeringer i vinter som virker fornuftige, men veldig spennende er de ikke.

Spennene blir det imidlertid å se om sisteskanse Jan Kjell Larsen har vokst som spiller siden 2006-sesongen. Den daværende U21-landslagskeeperen ble kjøpt fra FK Haugesund med enorme forventninger, men huskes nok bedre for sine merkelige tabber enn stabilt keeperspill i sin første Tippeliga-sesong. Men talentet er det ingenting å si på, og Larsen er helt klart en potensiell matchvinner for MFK.

Men med første øyekast er det midtbanen som imponerer mest når spillerstallen skal granskes. Daniel Berg Hestad og Magne Hoseth er naturligvis kvalitetsspillere på sitt beste, selv om begge var med på å spille klubben ned en divisjon for to år siden. Hestad har nok også lagt sine beste sesonger bak seg. Men at Thomas Holm er kommet inn som stabilisator på defensiv midtbane, vil være en positiv faktor for Jonevret. Holm er god på å gjøre ting enkelt og vil utfylle de mer kreative Hoseth og Hestad i en forventet diamantformasjon på midten.

Det store spørsmålet i Molde er ikke hvem som skal være den kreative kraften på midtbanen og legge til rette for scoringer. Det alle spør seg om er: hvem skal score målene? Pape Pate Diouf og Mame Biram Diouf er to spennende senegalesere med masse kvaliteter, og førstnevnte traff også nettmaskene flere ganger i Tippeligaen i 2006-sesongen. Bak de lurer Rune Ertsås som et talent som fortsatt har til gode å slå ut i full blomst. Men det er signaturen til Arild Sundgot alle i Molde nå venter på…

Molde vil for øvrig spille en variant av 4-3-3, og i det bildet er Mattias Moström og Brian Waltrip hentet inn for å bekle kantrollene. Möstrom har vært litt opp og ned i svensk fotball, mens Waltrip har vært opp og ned i Adecco-ligaen. Spillere med høyt toppnivå, men det lukter ikke av stabilitet.

I forsvarsfireren er Christian Steen hentet inn som ny makker til Marcus Andreasson, mens Kristoffer Paulsen, som falt helt igjennom i Start i fjor, er ment å være en forsterkning på backplass. Mer spennende er da ungguttene Vegard Forren og Knut Olav Rindarøy.

Kjell Jonevret rår over mange spennende spillere som på en god dag kan spille fin offensiv fotball langs bakken. Men selv Jonevret har utad sådd tvil om hvordan laget skal omsette sjansene de skaper til mål. Med Arild Sundgot på plass, vil ting se veldig mye lysere ut for Molde, men foreløpig ser det mørkt ut.

Molde er også svært avhengige av trioen Holm, Hestad og Hoseth på midten. Med langvarige skader i denne lagdelen, vil Molde merke at det er litt for store forskjeller mellom de beste og nest beste.

Kjell Jonevret har gode resultater å vise til fra svensk fotball, men med de økonomiske ressursene og det spillermaterialet som finnes i Molde per i dag, bør ikke målsettingen være høyere enn å beholde plassen i Tippeligaen.


Tabelltipset 2008:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
------------------------------
13. Molde
------------------------------
14. Strømsgodset

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3