Fredrikstad - Tromsø 2-0

Tarik - årets goalgetter?

I en forholdsvis kjedelig og sjansefattig treningskamp i Østfoldhallen holdt FFK nullen for andre gang på rad og vant til slutt 2-0 etter to mål av Tarik Elyounoussi.
Tekst av Daniel Sander
Lagt ut: 07. March 2008 - 11:46
635 tilskuere så en kjedelig førsteomgang ble preget av et fåtall målsjanser og mye kriging på midtbanen. Etter femten minutter av førsteomgang skaper Tarik og Gardar FFKs første skikkelige sjanser: Tarik gjør et godt posisjonert løp på høyrekant og mottar en flott pasning fra Wehrman, men innlegget fra Tarik blir desverre ikke omsatt i mål og ender opp som en halvsjanse. Minuttet seinere setter Gardar fart fremover mot Tromsøs mål og sender avgårde et hardt skudd fra 16 meter som Tromsøs keeper Ramovic redder enkelt.

Det neste kvarteret består stort sett av kriging på midtbanen der høydepunktet er et offensivt løp fra Wallace som leverer en god pasning til Tarik som avslutter utenfor. Tromsø har løftet laget oppover i banen og har hatt en del halvsjanser uten at de har resultert i mål.

Etter 35 minutter får FFK et frispark rett utenfor Tromsøs sekstenmeter. Wallace slår frisparket hardt rundt TILs mur og Ramovic må gi retur, men ingen er nærme nok til å utnytte returen. Et par minutter senere avslutter Gashi fra 20 meter, men Ramovic redder – igjen.

FFK har hatt de største sjansene i første omgang, men det har vært noe uforløst over FFKs angrepsspill og det er tydelig at kommunikasjonen i den bakre firer er svak. Tromsø har ikke utnyttet dette og har vært enda tammere enn FFK.

I pausen har nok Grönhagen og Wehrman bedt spillerne om å øke tempoet litt og FFK tar initiativet fra start. I det 52. minutt går Raio ned for telling etter en duell og må byttes ut. Han hinker av banen, men etterhvert rusler han rolig mot garderoben – det så ikke ut til å være alvorlig.

Etter 58 spilte minutter blir Gardar Johansson dyttet i ryggen innen for Tromsøs sekstenmeter og kampens dommer peker resolutt på 16-metersmerket. Straffeeksekutør er Tarik, som setter ballen hardt og kaldt nede til høyre for Tromsøs keeper. – Det er viktig at spissene får ekstra selvtillit, sier kaptein Kasey Wehrman til Fredriksstad Blad og påpeker at det vil være mulig for en av FFKs spisser å score 15 mål denne sesongen.

FFK fortsetter å presse Tromsø, og i det 70. minutt dobler FFK ledelsen. Andreas Tegström har kommet inn for Gardar, og hans første ballberøring er en lekker stikker til Tarik som ikke gjør noen feil alene med keeper og setter ballen kaldt i mål – 2-0 til FFK og vi har spisser som scorer mål!

I det 78. minutter blir det litt tumulter 10 meter inn på Tromsøs banehalvdel og mens Miika Koppinen er nede for telling, får Andreas Tegström direkte rødt kort og må gå i dusjen etter 8 – åtte – minutters spill. Dette kan i verste fall bety at Tegström må stå over tre kamper og kan gå glipp av kampene mot Brann, Molde og Rosenborg.

Kampen ebber ut uten at Tromsø er i stand til å redusere selv med en mann mer, og dette er nok en treningskamp som ikke vil gå inn i historiebøkene – med unntak av Tegströms utvisning som kanskje havner i en liten parentes...

Det positive med kampen er å se Tarik score mål, Barsoms voldsomme arbeidskapasitet, Gardar som river og sliter i forsvarsspillere og at vi har grei kontroll på midtbanen. Forsvarsspillet er ikke optimalt og det er dårlig kommunikasjon i bakre firer. Alt i alt en grei gjennomkjøring og fortjent seier mot et forholdsvis svakt TIL-lag.