temp

FFK slo FC Lyn 1-0 på La Manga

Seier på en dårlig dag

FFK kan takke Abgar Barsom, dommeren og et ineffektivt Lyn for at de vant torsdagens treningskamp 1-0. Seieren gjorde at FFK endte på 7. plass i årets La Manga Cup II.
Tekst av Martin Henriksen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 28. February 2008 - 17:45
FFK startet dagens kamp nølende, og lot et offensivt Lynlag styre fra start. Før minuttet var gått hadde Oslolaget fått kampens første corner.

Det var lite som fungerte tidlig i kampen. Midtbanen, med Hans Erik Ramberg og Kasey Wehrman ble stort sett løpende etter kjappe Lynspillere, og bakerst var Agim Shabani og Fernando Pereira Wallace langt under pari.

Etter åtte minutter misset Wallace på en klarering og ga Lyns Obiefule muligheten til å skyte fra omkring 20 meter. Skuddet gikk heldigvis over. Etter 12 minutter falt Shabani da han skulle ta igjen Lyns Espen Hoff. Bare en våken Raio Piiroja sørget for at Lyn ikke tok ledelsen.

Lyn fortsatte å skape sjanser, og FFK fortsatte å spille dårlig fotball. Serge Konan Kouadio, for anledningen henvist til høyresiden, var passiv og ubesluttsom når han en sjelden gang fikk ballen. Spissparet Andreas Tegström og Brian West virket handlingslammede og skapte forsvinnende lite den første halvtimen.

Etter hvert kom FFK mer med i kampen. Spillerne kom høyere på banen og presset Lyn til å gjøre feil. En aggressiv Hans Erik Ramberg  sørget for at FFK to ganger fikk frispark rett utenfor Lyns 16-meter. Pereira Wallace ladet venstreslegga ved begge anledninger uten å få tellende resultat.

FFK fortsatte å kjøre kampen resten av 1. omgang, og Brian West fikk brukt farten sin ved et par anledninger. Etter 40 minutter utnytte han en forsvarsfeil og leverte en fin pasning til Ramberg. Skuddet fra Kråkerøygutten ble reddet på streken.

2. omgang startet langt på vei som den første. Lyn fortsatte å skape halvsjanser, og FFK fortsatte å være upresise. Ardian Gashi og Raymond Kvisvik kom inn for Kasey Wehrman og Serge Konan Kouadio uten at det hjalp nevneverdig.

Fernando Pereira Wallace spilte sin hittil svakeste kamp i FFK-trøya og viste stadig tempoproblemer mot Lyns Erling Knudtzon. Etter 52 minutter var nok en gang Wallace for sent ute og ga Lyn frispark noen meter utenfor FFKs sekstenmeter. Frisparket ble slått rett i Abgar Barsoms utstrakte hånd, og det var nok bare dommertrioen som mente at Lyn ikke skulle hatt straffe.

Kort tid etter ble Lyn muligens snytt for et nytt straffespark da Wallace taklet Lyns Kim Holmen.

FFK fikk en gigantisk mulighet til å ta ledelsen etter 54 minutter da Gashi fant West med en smart stikker, men amerikaneren rullet ballen i stolpen. Seks minutter senere fikk Lyn en dobbeltsjanse, men Agim Shabani, som spilte seg opp utover i kampen, fikk til slutt klarert.

Abgar Barsom hadde vært den største offensive kraften så langt. Etter 66 minutter viste han hvilken eminent tilrettelegger han er. Svensken mottok en presis cross fra Raymond Kvisvik, dro elegant med seg i ballen inn i banen, og slo den følsomt inn på Lyns høyre stolpe. Der dukket en umarkert Ardian Gashi opp og headet enkelt FFK i føringen.

Og stort mer skjedde det ikke i kampen. Ismaël Béko Fofana kom inn for Brian West og viste enkelte lekre detaljer. Barsom fortsatte å herje med Lyns høyreback uten at det førte til de store farlighetene. Lyn på sin side var usedvanlig tamme foran mål, og viste hvorfor de fortsatt har til gode å score mål i årets La Manga Cup.

Sett under ett var FFK det beste av to dårlige lag, og det var flere spillere som ikke hadde dagen. Andreas Tegström virket rett og slett uinspirert og kan fort være FFKs fjerdevalg når serien sparkes i gang. Kasey Wehrman og Hans Erik Ramberg virket lite samkjørte på midten. Dere er tilgitt for denne gang, men vi vet dere kan så mye bedre.

Noen gledelige ting er det da å ta med seg. John Anders Bjørkøy gjorde en solid kamp som høyreback, Agim Shabani spilte seg opp etter en famlende start, og bakerst sto en autoritær og stort sett trygg Erik Mellevold Bråthen. Alt i alt vant FFK en noenlunde fortjent seier på en heller dårlig dag, og da kan man i grunnen ikke klage.

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3