FFK - Vålerenga 3-3 (2-2)

Har FFK funnet sitt spisspar?

Gardar Johannsson og Tarik Elyounoussi var dagens startende spisspar, viste gode takter og stod for alle tre mål i dagen kamp mot Vålerenga. Til tross for tre mål og ledelse hele tre ganger, ble det likevel tap 7-8 etter straffesparkkonkurranse. FFK må derfor spille plasseringskamp for å unngå sisteplass i La Manga Cup.
Tekst av Raymond Bråthen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 24. February 2008 - 18:24
Kampen åpnet meget underholdende og allerede etter ti minutter tok FFK ledelsen. Tarik Elyounoussi slår en corner fra venstre. På bakerste stolpe stiger Gardar Johannsson til værs og header ballen kontant i mål. 1-0.

Gleden skulle være kortvarig. Bare to minutter senere kommer Vålerenga på en rask kontring. Lasse Staw havner på mellomdistanse og Mohammed Abdellaoue setter ballen presist inn ved stolperoten utenfor Staws rekkevidde. Svakt spill av både forsvar og keeper ved denne anledningen.

Det tar ikke lang tid før FFK igjen går opp i ledelsen. Dagens kaptein Kasey Wehrman bryter på midten og spiller fint frem til Raymond Kvisvik. Kvisvik trer ballen presist igjennom til Tarik som alene med keeper setter ballen kaldt i mål. 2-1 etter 17 minutter.

Etter 29 minutter glipper det igjen i FFKs forsvar. Vålerenga slår en presis corner mot Bengt Sæternes. Gashi og Shabani blir aldri enige om hvem som skal markere fotballnomaden og han får en enkel oppgave når han header ballen i mål. 2-2

Bare fem minutter senere havner ballen igjen bak Vålerengas keeper. Denne gangen er det Agim Shabani som er frempå, men målet blir annullert for holding. Lagene går derfor til pause på stillingen 2-2 etter en morsom omgang med mange mål men også horribelt forsvarsspill fra FFK.

Første mål etter pause kommer nesten umiddelbart: Tarik demper elegant en pasning og setter fart nedover venstresiden før han slår ballen flatt og lavt inn til Johannsson som enkelt setter inn sitt andre mål for dagen. 3-2 og tre mål fra dagens spisspar. Kanskje er det sesongen spisspar vi så i dag?

Men igjen tok det ikke lang tid før ballen lå i nettet bak Lasse Staw og utligningen var et faktum. Mohammed Abdellaoue drar seg gjennom FFK-forsvaret og setter inn sitt andre mål for dagen.

Vålerenga styrer resten av kampen uten å komme til de store sjansene, mens FFK kommer på noen farlige kontringer. Det blir likevel ingen scoringer og kampen blir avgjort på straffespark.

Straffesparkkonkurransen ender med 5-4 seier til Vålerenga etter scoringer av Wehrman, Barsom, Elyounoussi og Tegström mens Shabani og Wallace brant sine.

Dagens lagoppstilling: Staw – Czwartek (Martinsen 63), Shabani, Piiroja, Wallace – Kvisvik (West 79), Wehrman, Gashi (Ramberg 72), Kouadio (Barsom 79) – Elyounoussi, Johannsson (Tegström 66)

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3