FFK - Strømsgodset 3-1 (0-1)

Overbevisende seier mot Godset

FFK vant til slutt 3-1 over Tippeligakollega Strømsgodset etter en morsom andreomgang med flott angrepsspill, fine tekniske detaljer og god innsats.
Tekst av Raymond Bråthen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 15. February 2008 - 20:22
Kveldens kamp var den første for FFKs nye svenske, Abgar Barsom, og publikum likte det de fikk se. Svensken viste frem god teknikk, gode innlegg og skudd, og ikke minst - noe som til tider var en mangelvare forrige sesong - god innsats.

FFK åpner kampen best og kommer til et par fine muligheter i løpet av de første ti minuttene. Først spiller Ramberg fri Gardar Johannsson, men islendingen skyter rett på Espen Johnsen i målet til Strømsgodset. Deretter prøver Fofana seg med et hardt skudd som den tidligere landslagsmålvakten med nød og neppe klarer å slå til corner. Bare minutter senere prøver Fofana seg igjen, denne gangen fint spilt frem av en Hans Erik Ramberg i storform. Ivorianeren skyter dessverre utenfor.

I det 20 spilleminutt får FFK corner. Barsom slår inn, men Espen Johnsen plukker ballen lett og setter i gang en rask kontring. Nystrøm legger inn til en umarkert Sørum som får en enkel jobb med å heade ballen i mål. En flott kontring av Strømsgodset. 0-1.

Resten av første omgang er Strømsgodset klart best og FFK sliter med å finne hverandre. Angrepspillet er stillestående og upresist med lavt tempo. Likevel skulle det blitt en utligning før pause da Ramberg får ballen på 11 meter og målet er åpent. Dessverre går Rambergs avslutning over mål. Omgangen ender med en fortjent 1-0 ledelse til laget fra Drammen.

I pausen gjør FFK en endring. En svak John Anders Bjørkøy, for øvrig dagens kaptein, blir byttet ut til fordel for unggutten Christian Halvorsen.

Bare to minutter ut i andre omgang må Kasey Wehrman kaste inn håndkleet grunnet skade og Serge Konan Kouadio kommer inn sentralt på midten. Dette setter umiddelbart fart i FFKs angrepspill.

Etter bare fire minutter av omgangen kommer utligningsmålet. Abgar Barsom legger fint inn til Johannsson fra sin posisjon på venstresiden. En umarkert islending avslutter på hel volley og setter ballen rett i mål. En noe heldig avslutning fra islendingen, men er det ikke det som kjennetegner en toppscorer?

Bare fem minutter senere hælsparker Fofana ballen igjennom til Johannsson, men duellen alene med keeper er det Espen Johnsen som går seirende ut av.

Etter 65 minutter tar FFK ledelsen etter å ha brutt et Godsetangrep på midtbanen. Johannsson vipper ballen til Tarik som kommer på løp bakfra. Alene med keeper gjør han ingen feil og setter ballen enkelt i mål.

Resten av kampen har FFK full kontroll og kommer til flere gode muligheter for både West, Johannsson og Ramberg. I det 76. minutt blir Brian West sendt ut på en lang løpetur mot cornerflagget. Takket være farten sin klarer han å holde ballen i spill og sender ballen til Johannsson som står på hjørnet av 16 meteren. Islendingen spiller videre til Kvisvik som kontrollert setter ballen i krysset fra syv meter.

FFK vinner til slutt fortjent 3-1 over et Strømsgodset som hadde lite å stille opp med offensivt. Verdt å merke seg er at Hans Erik Ramberg viser at han ikke vil ta til takke med en plass på benken. Kråkerøygutten er blant banens beste og er flink til å lese Strømsgodsets spill, samt ofte på plass for å vinne andreballer. Hvis han bare klarer å stille inn skuddfoten kan dette bli en god sesong for veteranen. Brian West hadde også et positivt innhopp.

Dagens lagoppstilling: Staw - Czwartek, Shabani, Piiroja, Bjørkøy (Halvorsen 45) - Elyounoussi, Wehrman (Kouadio 48), Ramberg, Barsom (Kvisvik 61) - Fofana (West 65), Johannsson (Tegström 79)

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3