temp

FFK - SFK Sparta 2-1 (1-1)

Marerittaktig førsteomgang

FFK vant ufortjent 2-1 over SFK Sparta i dagens treningskamp i Østfoldhallen. Kampen var preget av dårlig tempo og lav presisjon i passningsspillet. FFK viste seg likevel som de mest effektive og Gardar Johannsson kunne gå av banen som tomålsscorer
Tekst av Raymond Bråthen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 08. February 2008 - 20:14
FFK gjorde to bytter i startoppstillingen fra forrige treningskamp. Inn for banens beste i forrige kamp, Joakim Thomassen, kom en skadeforfulgt Vidar Martinsen. Martinsen spilte som forventet som midtstopper, noe som førte til at Agim Shabani ble dyttet ut som venstreback. På topp startet Andreas Tegström i stedet for Isamel Beko Fofana.

FFK manglet absolutt alt i første omgang. Tempo og presisjon var totalt fraværende og Sparta var det førende laget. Mens FFK spilte ballen frem og tilbake i den bakre firer var Sparta mer enn villig til å angripe og det lå tidlig et mål i luften.

Allerede etter 13 minutter får vi kampens første mål. Sparta har vært det førende laget og hatt flere gode angrep på FFKs venstreside når Berat Justufi vender opp og skyter fra 18 meter. Et velplassert skudd som går inn nede ved stolperoten. Velfortjent ledelse til laget fra Sarpsborg.

Etter målet fortsetter FFK med sitt tafatte spill. De har ballen mest, men tempoet er labert og ballen blir for det meste spilt frem og tilbake blant de fire i backrekken.Når ballen først blir forsøkt spilt fremover er den ofte såpass upresis at Sparta lett tar over og kommer på farlige besøk hos vertene. Det hadde ikke vært noe å si på om Sparta hadde ledet med mer enn et mål etter 30 minutter, men en god Erik Bråthen i FFKs mål rydder fint opp foran eget mål.

Etter 33 minutter får Sparta straffe i mot etter holding i feltet. Bjørkøy skyter som til venstre, men keeper Joacim Heier leser den løse straffen fint og redder.

Bare minuttet senere får FFK en ufortjent utligning. Gardar Johannsson får heade fritt mot mål etter et frispark fra sidelinjen. Ballen går via tverrligger og inn. Første omgang ender 1-1.

I pausen gjør Anders Grönhagen en endring. En rusten Vidar Martinsen byttes ut til fordel for Christian Halvorsen. Agim Shabani flyttes med det inn i midtforsvaret med Halvorsen på venstreback. Agim Shabani hadde dessverre ingen stor kamp på venstreback, men spilte seg greit opp som midtstopper.

Andre omgang starter som den første. Sparta er det førende laget og er de som er mest villig til å gå i angrep, men FFK tar snart over. Med Halvorsen på venstrebacken får FFK mer tempo i angrepet sitt og sammen med en til tider glitrende Kvisvik får de i gang FFKs angrepsspill.

FFK får mer tempo og presisjon på passningsspillet og etter 64 minutter kommer vinnermålet. Innbytter Hans Erik Ramberg spiller fri Gardar Johannsson som skyter fra 17 meter. Skuddet er ikke av de hardeste men er plassert helt inne ved stolperoten. 2-1 til FFK.

Resten av kampen er foregår for det meste på midten av banen. Ingen av lagene klarer å dominere og FFK kontrollerer inn sin andre seier på rad i sesongoppkjøringen.

Alt i alt en svak kamp av hjemmelaget. La oss håpe på bedre takter neste fredag mot Strømsgodset. Samme sted, samme tid.

Lagoppstilling: Bråthen - Czwartek, Martinsen (Halvorsen 45), Gerrbrand, Shabani - Bjørkøy (Kouadio 75), Wehrman, Gashi (Ramberg 62), Kvisvik (West 85) - Johannsson (Fofana 79), Tegström (Trulsen 68

17/02/2024 15:30 | 3147bc24