FFK - Kongsvinger 2-0 (1-0)

Ny publikumsyndling fra Sarpsborg

Rundt 800 tilskuere fikk se FFK vinne fortjent 2-0 over Kongsvinger i årets første treningskamp. Og kanskje har Fredrikstadpublikumet fått en ny yndling...?
Tekst av Raymond Bråthen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 01. February 2008 - 20:29
FFK startet, kanskje noe overraskende, med unge Joachim Thomassen på venstreback. Hannestadgutten har allerede rukket å få mye skryt av støtteapparatet etter overgangen fra Sparta Sarpsborg i vinter og ble belønnet med en sjanse på venstrebackplass i fravær av andre friske alternativer. Thomassen, som vanligvis spiller på midtbanen, grep sjansen og ble kåret til banens beste av den lokale juryen.

FFK startet noe famlende med upresist spill og dårlige avklaringer, men det bedret seg raskt og de rød-hvite var det førende laget hele kampen.

Trener Anders Grönhagen sa etter forrige sesong at han savnet offensive sidebacker. Allerede i første treningskamp så vi klare tegn til forbedringer på dette området. Både Pål Andre Czwartek og spesielt nykommeren Joachim Thomassen ble villig med fremover og doblet på sidene.

FFK har det meste av spillet og har en del fine kombinasjoner uten at det blir de store sjansene ut av det. I det 27 minutt vinner FFK en corner etter en fin avsluttning fra Fofana som endelig har lært seg offsideregelen. Undertegnede kan ikke huske at Fofana ble avvinket for offside en eneste gang.

Raymond Kvisvik slår den påfølgende corneren inn mot bakerste stolpe. Kasey Wehrmann header tilbake i feltet hvor Andreas Tegström dukker opp og setter ballen i det åpne målet. 1-0 til FFK.

Etter målet fortsetter FFK å dominere banespillet og Kongsvinger sliter med å komme til sjanser. Dagens kaptein Patrik Gerrbrand og stopperkollega Agim Shabani har full kontroll bakover. Omgangen ender dermed med 1-0 ledelse til FFK

I pausen gjør FFK tre bytter. Keeper Lasse Staw bytter med Erik Bråthen og spissparet bestående av Fofana og Tegström blir byttet ut med West og Johansson.

Andre omgang fortsetter der første sluttet og FFK har god kontroll på kampen.

Etter 10 minutter av omgangen får FFK straffe etter at et skudd fra Bjørkøy treffer armen til en Kongsvingerspiller. Straffen blir enkelt satt inn av Ardian Gashi. 2-0 til FFK.

FFK fortsetter med finspillet, men kampen ender med 2-0 seier til FFK i en kamp hvor FFK var klart best, men hvor det er mye å gå på tempomessig. Alt i alt en brukbar første treningskamp.