FFK - Lillehammer 2-3

Et nytt tap for FFK2

FFK tapte dagens andredivisjonskamp mot Lillehammer med siffrene 2-3 etter å ha ledet to ganger FFK måtte avslutte kampen med 10 mann etter at Agim Shabani fikk sitt andre røde kort i løpet av like mange dager.
Tekst av Raymond Bråthen, Foto: Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 25. June 2007 - 20:09
FFK stilte med et ungt mannskap i dagens kamp på Fredrikstad Stadion, Hele syv av spillerne i startoppstillingen holdt junioralder i en kamp hvor marginene ikke var på FFK sin side.

FFK startet kampen nølende, med usikkert keeper- og forsvarrspill og en tannløs midtbane bestående av en Ciaran Martyn som mest sannsynlig har tankene hjemme i Derry allerede.

Til tross for at Lillehammer åpner best, er det FFK som scorer først. Mihaly Toth setter ballen flott i mål fra høyre kant etter 20 minutter.

Lillehammer svarer nesten umiddelbart. Bare fire minutter senere utligner gjestene. Lillehammer slår et innlegg inn i feltet. En for dagen svak Lasse Syversen går ut for å plukke men feilberegner helt slik at Lillehammer enkelt kan sette inn 1-1.

Kampen fortsetter å bølge frem å tilbake med enkelte sjanser til begge lag. Rett før hvilen viser Serge Konan Kouadio seg frem. Han finter fint bort et par forsvarrspillere og skyter hardt fra spiss vinkel. Det ser ut som ballen skal gå til målspark, men i stedet skrur den vakkert inn i lengste kryss. En fantastisk scoring av en Kouadio som nærmer seg flere innhoppp i Tippeligaen.

I pausen gjør Fredrikstad ett bytte. Anders Prytz går ut til fordel for Tamas Szekers.

FFK er det klart beste laget i åpningen av andre omgang, anført av en til tider veldig god Kouadio. Ivorianeren viser frem stor fintereportoar og spilleforståelse i sin posisjon på venstrekanten og Lillehammer har store problemer med å demme opp for ham. FFK kommer også til flere store sjanser, den aller største til Øyvind Hoås. Hoås treffer et godt innlegg fra kanten knallhardt i tverrligger. Returen faller rett i bena på samme Hoås som på uforklarlig vis klarer å fomle ballen til side for det åpne målet. En gedigen sjanse.

Like etter blir Ciaran Martyn spilt fint frem på venstre side. Han setter fart, skjærer inn mot mål og sjyter... rett i stolperoten. På returen er igjen Hoås på plass, men igjen treffer han tverrligger.

Og som så ofte før, når det ene laget presser og spiller seg til store sjanser, scorer motstander. Lillehammer slår et fint innlegg fra venstre, uten at FFK klarer å klarere og Lillehammer utligner lett etter 58 minutter.

Og det var dessverre ikke slutt med det. Lillehammer slår på nytt et bra innlegg inn fra kanten, en svak Lasse Syversen bommer totalt og etter mye klabb og babb blir ballen skutt hardt i mot mål. Agim Shabani handser på streken. Shabani får sitt andre røde kort på to dager og Lillehammer en straffe som enkelt blir satt i mål.

Med en mann mer, har Lillehammer grei kontroll resten av kampen. FFK klarer dessverre ikke skape stort den siste halvtimen som er igjen av kampen. Kampen ender derfor med 3-2 seier til Lillehammer.

FFK 2 ligger dermed tredje sist på tabellen, med fattige ni poeng etter 10 kamper.