Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Skråblikk på motstander: Strømsgodset

En kamp, to lag og endelig tre bortepoeng?

En tradisjonsrik klubb, med flotte supportere som vet å lage stemning. En klubb som kommer fra en by som er kjent for sin sommerrus badet i et herlig folkeliv. Det er en av ingrediensene i morgendagens kamp. Det andre laget er Strømsgodset, et lag fra Drammen.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 23. June 2007 - 22:05

Vi rakk så vidt å hilse på laget i førstedivisjon i 2003, vi rykket som kjent rett opp derfra. Ingen vits i å gå sjetteklasse om igjen hvis man er ferdig utlært? For Godset sin del tok det ennå noen år før de endelig klarte å krabbe seg opp til neste trinn. Endelig var dem igjen med på festen med de beste, men måtte dere virkelig dra med dere festbremsen Aalesund i samme slengen? Blir du bedt på VIP-fest med følge, så tar du ikke med deg en skrikende fyr fra Sunnmøre!

Førsteinntrykket er viktig når man treffer nye fjes, og Strømsgodset skjønte fort at gjengen som dro dem opp av gjørma i førstedivisjon ikke ville gjøre et godt inntrykk på oss i Tippeligaen. Inn kom en rekke kjente fjes som skulle bedre inntrykket, og laget fremstår i dag som et aldri så lite lappeteppe som i all hast ble sydd sammen før seriestart.

Jeg gir dere Christer George, en falmende rapperstjerne som trodde at Trondheim var et bra sted for fotball og rap i sin tid. Jeg gir dere André Bergdølmo, en gammel traver som desperat klamrer seg fast til ungdommen enn så lenge. Eller hva med et tvekjønnet talent fra Rogaland i Trygve Åse Lunde? Det høres mer ut som introduksjonen til en Idol-sending enn et Tippeliga-lag som skal holde seg i divisjonen.

Eller hva med Stian Ohr? Hvis Ivar Hoff tipper klubben din som dumpekandidat kan du puste lettet ut, dere rykker aldri ned. Kjøper derimot klubben din Stian Ohr kan du allerede hilse Tromsdalen, Moss og Notodden velkommen neste år. Stian er nedrykkenes mohr!

Espen Johnsen må vi heller ikke glemme. En artig liten jøgler som står på streken med shortsen godt trukket oppover lårene og ser seg til høyre og venstre alt etter hvor scoringen kommer. Det er ikke harde skudd som er hans sterke side, svake skudd derimot, der er han en ener. Her snakker vi TV-redninger av høy klasse. Selv et skudd som knapt nok når frem til mål klarer han å fange på akrobatisk vis, omtrent som en løve som nedfeller et bytte på savannene i Afrika.

Ei heller må vi glemme verdensstjernen Peter Kovacs, for det er nettopp det han er. Etter Paul Scholes og John Arne Riise finner du ikke en bedre rødhåret fotballspiller, med mindre Beckham slår til med ny sveis i nærmeste fremtid.

Det meste av stallen består med andre ord av importspillere, ikke rart Drammen faktisk er Norges nest største innvandrerby.

Drammen ja, jeg bør kanskje nevne noen ord om byen også. Det var faktisk først på slutten av nittitallet at Norges befolkning fikk vite om byen, da igjennom TV-serien Hotel Cæsar hvor karakteren Svein Krogstad er en viktig brikke. Inntil da hadde de fleste trodd at Drammen bare var et oppdiktet sted kommet på av bysbarnet Herodes Falsk.

Det var omtrent på samme tid drammenserne fant ut at tunneler var en morsom oppfinnelse. Dette måtte de selvsagt prøve å lage og resultatet ble noe overraskende, nemlig Norges største prevensjonsmiddel! Jeg snakker selvsagt om Spiralen, denne korketrekkeren av en tunnel som egentlig ikke har noen funksjon. Det blir omtrent som om Fredrikstadbroa stoppet halvveis, og vi måtte kjøre tilbake samme vei. Jeg lurer på hva arkeologene tenker om 20 år når de har gravd frem byen under seks lag med asfalt fra E18 og finner denne tunnelen. De vil gruble i årevis på hva som var poenget med å lage en tunnel som endte på toppen av en ås.

Uansett, i morgen vil de prøve å fylle opp Marienlyst med folk fra Åssiden, Skoger, Gulskogen og Konnerud. Kommer’u?

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3