Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Skråblikk på motstander: Stabæk

Rikdom for viderekomne

Jeg føler meg litt skamfull over å skulle skrive negativt om dette laget. Vi snakker tross alt om laget som i løpet av to kamper i fjor høst sendte både Molde og Hamkam praktisk talt ned en divisjon, ei heller kan vi glemme at dem med 7-2-seier sendte våre naboer i nord ned i 2002. Hvem kan vel mislike slike helter?
Tekst av Stein Andre Sæther, Illustrasjon: mckenzie
Lagt ut: 11. May 2007 - 09:00

Stabæk er eneste Tippeliga-klubb uten tilknytting til en by. Alle andre lag kommer fra en by. Stabæk kommer fra Bærum, denne folksomme rikmannskommunen hvor gartnere og svømmebassengrengjørere er Enga-supportere og hvor selv Lyn-supporterne kommer til kort når det gjelder penger i banken. Her lånes ikke penger i banken, her er det mer banken som låner av dem.

At det er en rikmannsklubb er lett å forstå når vi tar en titt på deres nye arena. 550 millioner kroner er ikke småtteri for en arena. Den skal romme 15 000 tilskuere. Med tanke på tilskuersnittet til Stabæk nå så må vel dette regnes som smør på flesk, eller, to helikopterdekk på yatchen er vel en mer passende sammenligning. Det vil nok bli en stor arena med tanke på at sikkert 14 000 av de plassene skal være i VIP-bokser med eget svømmebasseng, garasjeplass, en liten hage med egen gartner og det hele. Storskjermer blir det naturligvis på en slik arena. Fire storskjermer vil bli plassert rundt, men de viser ikke bilder fra kampen, her vil det bli fortløpende oppdatering fra Nasdaq og andre viktige børser rundt omkring i verden. Det er selvsagt også muligheter for å få kjøpt kampprogram som vil være Dagens Næringsliv. De resterende tusen plassene vil bli viet bortesupporterne.

Spillerne blir også tatt godt vare på. Er det en anelse sjanse for regnbyger, vil et tak dekke hele stadion. Det skal bli spennende å se hvordan Aalesund og andre lag som spiller gampefotball med lange, høye baller vil takle det. Fornebu Arena vil bli en flerbruksarena, den skal med andre ord ikke kun brukes til fotball. Gresset vil bli prioritert ettersom det mest sannsynlig vil fungere som golfbane når det ikke spilles fotballkamper. Sør Arena i Kristiansand har som kjent godt for en annen løsning, der spilles det rugby og blir arrangert traktorpulling utenom kampdager.

På topp har de to scoringskåte spisser som er like skuddglade som Kristian Valen. Vegar Fall Gunnarson og Daniel Nannskog, denne svenske superspissen som har oppnådd alt i karriereren. Selv ikke Beckham kan skryte av å ha et proffopphold i Kina bak seg. Dessuten stiller han opp når ingen andre gidder. Da Sverige skulle spille landskamper i Sør-Amerika var det omtrent ingen av de svenske spillerne som ville dra. Shaaban måtte bli fristet av millioner før han takket ja. Nannskog derimot stilte villig opp i håp om å vise seg frem, han betalte til og med reisen selv. Det ble med forsøket. Det eneste beviset på Nannskogs landskamper nå er et bilde på det svenske fotballforbundets hovedkvarter under ”Hall of Shame”.

Et lite mysterium gjør seg gjeldende ved en titt på klubblogoen. Stabæk JF står det. JF? JenteFotball er vel den eneste logiske forklaringen bak navnet. Så det er damer som spiller på dette laget altså. Da er det ikke så rart at det vil bli muligheter for å trekke over taket på Fornebu Arena, vi kan jo ikke risikere at sminken renner bort i regnet!

Til søndag blir det spilt festfotball på en penere arena, tak trenger vi ikke, det er alltid pent vær i Fredrikstad. Og det blir alltid tre poeng til hjemmelaget!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3