Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Skråblikk av motstander: Tromsø

Tre varmegrader og tre poeng

Vi skal møte det nordligste laget i årets Tippeliga. Regjeringen liker ikke å sende så mye penger så langt nord, så de tre nordligste fylkene har måtte nøye seg med ett Tippeligalag. De har ikke engang råd til egen stadion, men må låne kunstgressplenen hjemme hos Alf. Tromsø og Alfheim står for tur!
Tekst av Stein Andre Sæther, Illustrasjon: mckenzie
Lagt ut: 03. May 2007 - 21:25
Høydepunktet for enhver nordlending er årets første vinterdag på Østlandet. ”De forbanna søringan kan ikke kjør på vinterstid.” Jeg hører dem helt hit. Det er den eneste dagen de kan slå seg på brystet der oppe. De resterende dagene bruker de på å finne tennene som detter ut når de gjør så. Å knage på størknet reinsdyrkjøtt er ikke bra for tennene i lengden må vite.

Angående kjøring vinterstid. Hvordan har det seg at Norges beste vintersjåfør er fra Østfold? Hvor mange nordlendinger har fått en pallplass i Rally Sweden? Petter Solberg har. Uten å forsvare dem så kan jeg jo nevne at grunnen er at vi i den siviliserte delen av landet har den nyeste teknologien i de nyeste bilene. Alt som er gårdagens teknologi og modeller blir sendt nordover så snart de er omtrent ubrukelige. Nordens Paris bør skifte navn til Nordens Cuba hva bilparken angår.

Burde forresten ikke en landsdel som har frosne blodårer, innsjøer og hav året rundt klarer å stable et ishockeylag på beina i vår øverste divisjon? Også her dominerer Østlandet i stor grad, og det er jo litt rart når alle forutsetningene ligger til rette der oppe. Det blir like rart som om Tromsø skulle være et bedre fotballag enn FFK, en dystopi, ikke sant?

For andre bortekamp på rad er det kunstgress som møter laget når de entrer Alfheim. Kunstgress? Det er som å invitere til grillfest og servere lettøl og grilla frukt, det blir ikke det samme, overhode ikke! Nå er det ikke sikkert det er klima som er årsaken til mangel på naturgress. Det kan meget vel være mulig de har tatt ”å røyke gress” litt for bokstavelig og inhalert det som er å oppdrive av naturgress i byen. Det skal bli morsomt å se hva som skjer den dagen de finner på å gjøre det samme med kunstgresset.

Laget ser ut til å bite seg fast i Tippeligaen enn så lenge. Det ser ikke ut til at de rykker ned med mindre NSB blir hovedsponsor for ligaen og forlanger at samtlige lag skal ha en jernbanestasjon for å spille i vår øverste divisjon. Da forsvinner vel også Aalesund, to fluer i en smekk!

Kanskje det er derfor de skal ha OL til bygda, for å bedre infrastrukturen? Nå er det bare små propellfly og en landevei, som er åpen en ukes tid på sommeren, som er eneste vei ut fra skapsamenes hovedstad. Med et OL i byen vil de kanskje få jernbanestasjon, sjøveien blir brøytet for is og byen blir opplyst av flomlyset fra alpinbakken i en måned i februar. Og når lyset slukkes forsvinner alle deltagere, tilskuere og innbyggere fra stedet. Bygda vil bli fraflyttet på få uker og vil fremstå som en spøkelsesby. Det problemet finnes ikke nå, all den tid de formerer seg fortere enn utflytterne får fylt opp propellflyene.

Verken laget eller byen ser ut til å være noe å frykte. Holder Bjørkøy & Co de gamle ringrevene på topp i sjakk, samt at de ikke blir spist av isbjørn under kampen, så burde dette være tre sikre poeng!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24