Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Skråblikk av motstander: Viking

Østtysk bris fra Vestlandet

Norges mest anonyme storklubb står for tur. Isegran er lagt ned, Gamlebyen likeså, og inn i byen kommer vikingene i form av noen tøffelhelter, skotte og en Baleno. Er dette virkelig noe å frykte?
Tekst av Stein Andre Sæther, Foto: Thomas Fosse / viking.no
Lagt ut: 27. April 2007 - 00:00
Tom Nordlie er borte, det eneste som er igjen av fyren på Viking stadion er fire kilo med snørr og krokodilletårer fra den siste kampen hvor de berget plassen da Brann ville ydmyke seg selv. Rett etterpå forsvant han hjem til Lillestrøm og inn kom en trener som er like følelsesløs som Kjetil Rekdal. Å si hvilke av klubbene som kom best ut av trenerbyttet er umulig å si, det blir omtrent som å spørre hvem som er best til å snakke norsk, Uwe Rösler eller Jørn Andersen, jeg vil tro det er dødt løp.

Alle snakker om oljepengene, men ingen ser dem. Oljehovedstaden Stavanger soper nok til seg en del, det er bare å se på millionene Viking kan bruke på spillerkjøp. De trengte noen profiler på laget, og hva er vel bedre enn å hente inn eksen til en Idol-kjendis?

Børre Steenslid var sikkert stor helt i Viking-leiren der han skrøt av å ha sett hyllene til Tonedøv Damli Aaberge, som en av få i Norge. Det var inntil de ble brettet ut på internett og alle kunne se dem og det viste seg å være flatpakkede hyller fra IKEA som han hadde skrytt av. Han kan i midlertidig notere seg for Norges mest sære kallenavn etter at Ingebrigt Steen Jensen ga han Børre Baleno.

Thomas Myhre kommer til sommeren, etter at kona bestemte hvor han skulle spille. Hvis Børre er Baleno må Thomas være Trabant. Billige å anskaffe seg, ikke akkurat pålitelige, dyre i drift, begge er hjulbeinte og forbindes med noe komisk.

Hannes Sigurdsson har også kommet tilbake til klubben, islendingen som er mest kjent for å ommøblere ansiktet på albuens far, Frode Kippe. Enda mer temperament ble hentet i Maurice Ross, en skotte som ville sloss og plukket ut banens minste som offer da FFK møtte Viking på La Manga. I grunn ironisk at en skotte, et folkeslag som fikk grisebank igjennom hele middelalderen av vikinger, går til klubben med samme navn. Var du ute etter å hevne deg på nordmenn Ross? Da kan jeg nevne at Tarik neppe er mannen å hevne seg på, han er født i Marokko!

Spillerkjøpene har med andre ord vært mange i løpet av kort tid. Faktum er at selv de som har vært der lengst fortsatt går rundt med navnelapper på treningene.

Men alle spillerkjøpene alene er ikke nok til mye medieoppmerksomhet, det må helt andre ting for å få førstesidestoff i VG og Dagbladet. Løsningen ble rasismeanklagene etter Start-kampen. Hvordan Ijeh kan påstå at han hørte Doffen komme med rasistiske bemerkninger er en aldri så liten gåte all den tid verken Ijeh snakker norsk, eller Doffen engelsk.

De har også en supporterklubb disse siddisene, hordene kaller de seg. Det høres ut som de er mange, men å fylle en buss til Fredrikstad er ikke så lett. Det burde være like lett for dem å fylle en buss, som det er for kineserne å fylle en telefonboks!

Uansett, til søndag venter tre poeng. Med Jonna Jaguar i front!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24