Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Skråblikk av motstander: Aalesund

Duft av klippfisk og tre poeng

Turistlaget Aalesund står for tur. De kommer og ser seg rundt i Tippeligaen en liten stund, før de reiser hjem til Adeccoligaen der de hører hjemme. Da er det kanskje greit å bli nærmere kjent med dem før dem atter en gang har rykket ned.
Tekst av Stein Andre Sæther, Illustrasjon: mckenzie
Lagt ut: 20. April 2007 - 09:30
Les også:
- Forhåndsrapport: Kampen vi skal og bør vinne
- ffksupporter.net tipper tabellen

Aalesund er fyren som styrer heisene på dyre hoteller. Han får lov til å bli med opp, men må alltid bli med ned igjen med en gang. De får så vidt sett øverste etasje før de er på vei ned igjen, og tradisjonen tro er de godt i gang i år igjen, etter bare to serierunder!

Det har dog skjedd en del ting i klubben siden forrige forsøk på å spise kirsebær med de store. Ivar Morten Nordmark har gjort et karrierebyks fra Aafk, via samelandslaget til å bli arbeidsledig. Inn har det kommet en småtraus fyr som tok med RBK-laget han ledet helt til Fredrikstad for å tape 5-1. Og på topp, der skulle brasiliansk samba gjøre susen.

Hjemmekontor er en flott nyvinning på kommunikasjonsteknologifronten, men hvordan Aafk har tenkt å løse dette i praksis er en annen ting. Hjemme i Brasil sitter i hvert fall Dede Anderson og skal redde klubben fra nedrykk, hittil har det endt med null mål for den ”atletiske” spissen. Og hvem kan egentlig beskylde ålesundere for å være gnine etter at de har svidd av flere millioner på en spiller som får Ronaldo til å se spedbygd ut og som har vinterferie lengre enn andre har fødselspermisjon?

Selv om de ikke lengre kan kalles gnine, så kan de med hell kalles gnålete. De gnåler om sitt flotte stadion og sin flotte gressmatte. Ikke så rart kanskje med tanke på hva de spilte på før. Jeg snakker selvsagt om Kråmyra. Denne hengemyra av en fotballbane, hvor tilskuerne satt i bringebærbusker og eiketrær og hvor VIPerne ble avspist med en gammel benk av mahogni. Da er det ikke så rart at kunstgress og seter er alt som skal til for at disse gnålesunderne skal fortelle hele verden hvor flott stadion er. Så får heller det faktum at anlegget er oppkalt etter ei fyllebalje i trafikk til og fra Danmark forbigå i stillhet.

Laget derimot, der er de ikke like stolte. I mål har de en småfeit amerikaner med en hjelm på hodet. Alle vet at lag med en hjælm som frontfigur går en trist tid i møte. I motsatt ende, har de som nevnt en hjemmekjær brasilianer, men også en telefonstolpe ved navn Aarøy, som de andre spillerne flytter rundt på banen i håp om at noen skal treffe han med lærkula og at ballen går i mål. Den eneste nytten han har på banen er vel egentlig å fortelle lagkameratene når det begynner å regne, eller hvordan skydekket er.

Og hva er egentlig greia med dobbel A i klubbnavnet, mens de nøyer seg med Å i bynavnet? Hvor har den ekstra a-en kommet fra? En nærmere titt på flyplassen deres, Vigra, kan kanskje gi svaret, det mangler tydeligvis en a der. Det er visstnok ikke bare stadionnavnet som er til salgs der oppe, selv navnet på flyplassen kan altså få sponsornavn. Så får vi se om Viagra er nok til å at laget reiser seg i kampen mot FFK.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3