FFK2 - Gjøvik/Lyn 7-1 (4-1)

Seier også i reservenes åpningskamp

FFK2 sparket igang sesongen med å jogge seg til seksmålsseier mot laget som for noen få år siden sørget for at vi ble værende i 2. divisjon med A-laget. Gardar Johansson fikk tre nettkjenninger, og kaster seg dermed med i kampen om en plass i troppen mot Aalesund.
Tekst av Jan-Helge Hansen, Foto: Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 16. April 2007 - 20:16
Bilder fra kampen finner du her

FFK - Gjøvik/Lyn 7-1 (4-1)
Fredrikstad Stadion, 145 betalende tilskuere
Laget (4-3-3):
Erik M. Bråthen, Thomas Jørgensen, Agim Shabani, Dardan Memethi, Anders Prytz, Serge Konan Kouadio, Martin Elvestad, Ciaran Martyn, Hermanni Vuorinen (Faton Hoti 67''), Gardar Johansson (Christian Halvorsen 78'') og Mihaly Toth (Brian West 63'')

Best i alt
Hjemmelaget med mange spillere fra A-troppen var best i alle dueller fra avspark, og tok tidlig kontroll. Allerede før fire minutter var spilt kom Gardar Johansson gjennom etter en stikkball fra Toth, og satt kaldt inn 1-0.

Som om ikke det var nok, rakk Gardar å putte på 2-0, og Toth 3-0 før klokka viste 10 minutter. Sistnevnte scoret etter fint innlegg fra Kouadio.

Halvveis i omgangen fullfører Gardar sitt hattrick og lager 4-0 på en fin crossball fra Ciaran Martyn, som tross en rolig dag på jobben får vist noe av sine kvaliteter.

Halvtimen er vel passert da Dardan Memethi blir utfordret på fart. Litt klønete snubler han og drar med seg bortelagets angrepsspiller, straffen er ikke den klareste men grei nok. Bråthen er sjanseløs på avslutningen, 4-1.

Rolig treningsøkt i 2. omgang
De nesten to hundre tilskuerne, innberegnet Plankehaugens mange frivillige og nysgjerrige juniorer, fikk ikke se allverdens underholdning i andre omgang. Ikke før det siste kvarteret, da Brian West var med på å sette fart på angrepene en kort stund.

Faton Hoti gjør absolutt alt selv, drar av 4-5 mann pluss keeper, og krangler inn 5-1. Litt flaks er det lov å ha... Veldig positivt innhopp av Hoti, forresten. Brian West gjør 6-1 etter å ha stjålet ballen foran keeper nede ved hjørneflagget og skrudd den inn fra skrå vinkel. Bortelagets forsvarer er sist på ballen, men vi er da ikke objektive og tilkjenner amerikaneren årets 2. mål.

På overtid blir Ciaran Martyn felt, men prøver holde seg på beina. Iren klarer ikke det, men får straffespark som han tar selv. Scorer sikkert, og sluttresultatet blir dermed 7-1.

Brian West utløste bekymringer på tribunen da han ble taklet stygt og sent på beinet han nettopp har blitt bra i, og at han fortsatte de siste ti minuttene småhaltende var lite populært. West kan heldigvis etter kampen fortelle at det føles bra, og at det ikke er noen grunn til bekymring.

Tom Freddy Aune var ifølge klubbens offisielle nettsider fornøyd med innsatsen til de etablerte spillerne, som gjør en profesjonell jobb og sørger for at gjestene er sjanseløse.

Martin Elvestad imponerer med pasningsspillet sitt, og Shabani med sitt kommanderende forsvarsspill. Når man i tillegg sitter og nyter kampen fra polstrede VIP-stoler, var det i det hele tatt en hyggelig kveld på tribunen.

Neste kamp for FFK2 på hjemmebane er mot Nybergsund om to uker, 30. april. Møt opp!

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3