Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tippeligatipset 2007: Tromsø

Svakt nordlys

10. plass: I fjor fikk Nordens Paris i siste innersving gleden av mer tippeligaspill, og vi tror det holder på hengende håret også i år. Noen jubelsesong ser det ikke ut til å bli, selv om de har to gamle helter på topp og en god keeper – kravene er høyere enn som så for å unngå nedrykksstriden.
Tekst av Øystein Holt og Stein Andre Sæther
Lagt ut: 07. April 2007 - 22:43

Relaterte saker:
- ffksupporter.net tipper tabellen

Keepere

Tromsø har funnet sin nisje i å spore opp gode keepere. Stortalentet Knut Borch ble spådd en lovende fremtid og fikk oppmerksomhet fra Arsenal, men så kom skadene og ødela det meste. Inn kom Lars Hirschfeld, men han fulgte med Høgmo til Rosenborg. Like heldig var de kanskje ikke med Kenny Stamatopoulos, som mest sannsynlig blir fast reserve inntil Knut Borch eventuelt blir helt skadefri. Førstekeeper blir da ikke overraskende Sead Ramovic. Et smart kjøp og en spiller som imponerte oss i fjor.

Forsvar

Stoppertalentet Tore Reginiussen og Christian Steen virker å ha fast grep om plassene i midtforsvaret. På sidebackene har de flere alternativer. Vi tror Yngvar Håkonsen tar plass på venstrebacken og Thomas Hafstad får tillit på høyrebacken. Bak disse to lurer Hans Åge Yndestad og nyervervelsen Morten Knudsen. Backupene består også av Henrik Nordnes, Thomas Braaten, Jo Nymo Matland og Morten Pedersen, men vi tror ingen av dem blir å se ofte i årets serie. En helt grei lagdel med mange folk, men kanskje en anelse for mye kvantitet og for lite kvalitet.

Midtbane

Etter overgangen fra Moss var Patrice Bernier stor for Tromsø, og ble av mange rangert som en av de bedre midtbanespillerne i Tippligaen. Vi tror han fortsatt får spille og vil hevde seg i år – i alle fall frem til sommeren. Canadieren vil nemlig ikke fornye kontrakten.

Med seg sentralt får han Lars Iver Strand, som nøt godt av å spille med Morten Gamst Pedersen, men har falmet litt etter hvert. At en spiller som Joel Lindpere skal være en klar forsterkning for TIL er kanskje et svakhetstegn i seg selv. Han ble verken funnet verdig for Hamkam, Brann eller Fredrikstad. Han tar likevel mest sannsynlig venstrekanten i år. Midtbanen kompletteres med Morten Moldskred på høyrekanten.

Douglas Sequeira er hentet inn, men har blitt slaktet av blant annet Tor-Kristian Karlsen, og vi tror heller ikke at dette er noe kvalitetskjøp. Dersom Tromsø er for stolte til å bruke Bernier frem til sommeren, blir det trolig Sequeira som stepper inn.

Joakim Walltin vil nok etter beste evne prøve å holde reservebenken varm også i år, selv om han kan gjøre en grei jobb ved skader og utestengelser. Martin Knudsen kan også spille på midtbanen ved behov, og har vel blitt hentet inn mest for å fungere som en potet. Bjørn Lidin Hansen, Hans Nordby og Tom Høgli blir for reserver å regne, tror vi.

Angrep

En klarere angrepsduo enn Ole Martin Årst og Sigurd Rushfeldt skal vi vel lete lenge etter i år. Likevel tror vi at Stephen Ademolu kan få flere kamper fra start denne sesongen, da de eldre herrene på topp kan bli litt trege og like i spillestilen. Ruben Yttergård Jenssen og Vegard Braaten får nok god tid til å studere sine mer meritterte spisskollegaer fra sidelinjen.

ffksupporter.net tror...

Tromsø har slitt de siste sesongene, men fjerdeplassen i 2004 har vist at laget kan selv med små ressurser. Mye har dog forandret seg siden Høgmos tid i klubben. Morten Gamst Pedersen har forlatt klubben, og Lars Iver Strand må sies å ha hatt en nedadgående formkurve. Steinar Nilsen er vel mer en redningsmann de kan kaste inn på høsten om det skulle gå dårlig fremfor en trener som holder en hel sesong. Likevel, med ringrevene Årst og Rushfeldt på topp skal de nok bite fra seg også i årets serie, men de er avhengig av at kantene klarer å fôre de hodesterke muskelbuntene på topp.

Vi stiller spørsmålstegn ved om Joel Lindpere og Morten Moldskred vil klare oppgaven de er gitt. Vi tror mye av ansvaret for målgivende pasninger faller på Lars Iver Strand og til dels Patrice Bernier.

En god keeper i Sead Ramovic hele sesongen skaffer Tromsø sikkert noen ekstrapoeng i år, men han alene kan ikke stoppe alle angrepene. Forsvaret er ikke det mest slagkraftige vi har sett, og en skade på en av midtstopperne kan bli skjebnesvangert.

Vi tror Tromsø havner trygg grunn i år. Mye takket være det gode spissparet på topp, og en forholdsvis bred stall, selv om det blir mye kvantitet og lite kvalitet.

Tromsøs forventede startsoppstilling

---------------------------------------------Sead Ramovic ---------------------------------------------

Thomas Hafstad –- Christian Steen -–- Tore Reginiussen –- Yngvar Håkonsen

Joel Lindpere –---- Patrice Bernier –--- Lars Iver Strand –---- Morten Moldskred

---------------------------------- Ole Martin Årst - Sigurd Rushfeldt ----------------------------

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3