Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tippeligatipset 2007: Brann

Sølv, bronsje, men aldri gull

3. plass: Høsten gav like mange dager med tårer som regn, da - som vanlig - bergenserne raste sammen etter sommeren. I år regner vi ikke med at det er mangel på sentrale midtbanespillere som gjør at de faller en plass ned, men mangelen på det lille ekstra.
Tekst av Øystein Holt, Foto: skbrann.org
Lagt ut: 07. April 2007 - 15:18
Relaterte saker:
- ffksupporter.net tipper tabellen

Keeper


Tidligere forhatte Håkon Opdal har slått tilbake mot kritikerne og utviklet seg til en av Tippeligaens beste keepere. Mye rart kan sies om Mons Ivar Mjelde, men han gjorde rett i å sende Ivar Rønningen til trønderstaden og i stedet satse på Opdal. Dersom Opdal fortetter utviklingen ser vi ikke bort ifra at han snart vil være Thomas Myhres avløser på landslaget. Andrekeeper er Johan Thorbjørnsen, og han er rett og slett ikke god nok ved en langtidsskade på Håkon Opdal.

Forsvar


Islendingene Olafur Örn Bjarnason og Kristjan Ôrn Sigurdsson danner en grei duo, men ikke stort mer enn det. Det største problemet til Brann er mangelen av en sjef i forsvaret. Isolert sett er Sigurdsson en meget god midtstopper. Hurtig, duellsterk, men svak i pasningsspillet. Han trenger en spillende midtstopper ved siden av seg, og Bjarnason er ikke en slik spiller. Brann jaktet lenge på Stabæks Inge André Olsen, men Olsen brukte bare Brann for å presse opp lønningen i Drammen. Dermed står Brann igjen med den tidligere spissen Armann Björnsson som eneste stopperalternativ til den nevnte duoen.

På venstreback kniver Erlend Hanstveit og nykommeren Ramiro Corrales. Vi er overrasket over at ikke flere klubber kastet seg inn i kampen om Corrales. To millioner er latterlig billig for en så god spiller, og hans innleggsfot tipper vi blir en viktig brikke i årets Brannutgave. Ingen andre klubber har to så gode venstrebacker i en og samme stall

Bjørn Dahl opplevde en aldri så liten ny vår i det han dro fra Stavanger og til Brann. Der ble han umiddelbart en suksess og en viktig brikke i Branns offensive spill. Defensivt er en helt annen historie. Rutinerte Cato Guntveit blir i år, som i fjor, lagets potet.

Midtbane



De som styrer innkjøpspolitikken til Brann har misforstått et eller annet. Dere skjønner, det er faktisk viktig med dekning og gode spillere over hele banen, man MÅ ikke bare hente inn sentrale midtbanespillere.

Martin Andresen, Ardian Gashi, Eirik Bakke, Jan Gunnar Solli og til dels Helge Haugen ville alle mer eller mindre spilt fast for de fleste andre tippeligalag. En vanvittig bredde man bare kan misunne bergenserne. At på til har Brann hentet inn den 18 år gamle gambieren Tijan Jaiteh, som spås en lysende fremtidig. Martin Andresen og Ardian Gashi ligger an til å kapre de sentrale plassene.

Petter Vaagan Moen tar lett venstre kanten, men på høyre er det litt mer usikkert. Noen har forslått å la Bakke prøve seg her, eller Solli om du vil, men foreløpig ser Erik Huseklepp ut til å ligge fremst i køen. Skadefri vil Tom Fredrik Ludvigsen også være et godt alternativ. Nicolai Misje, som debuterte som innbytter i 4-0-seieren over Fredrikstad 29. august 2005, er et alternativ for venstre kant, men ligger nok milevis bak i køen.

Angrep



Duoen Bengt Sæternes og Thorstein Helstad vil sikre Brann mange mål. Spesielt sistnevnte har vist tegn på gryende form i treningskampene, og er en potensiell toppscorer i årets Tippeliga. Etter en reise rundt hele Europa valgt Robbie Winters å bli i Bergen. Matchfit og skadefri er også han blant ligaens beste spisser. Ludvigsen kan benyttes på toppen.

ffksupporter.net tror…


Bergenserne må bare riste av seg fjorårets skuffelse, da de etter å ha ledet serien med ti poeng til slutt endte 7 poeng bak Rosenborg. Klarer de det, så vil laget kjempe i toppen i år også. Vi tror likevel ikke det blir gull på Brann i år heller.

Spesielt bakover på banen ser det tynt ut. Brann mangler en fullgod erstatter til Sigurdsson, og utover høstsesongen vil karantener og eventuelle skader prege lagets prestasjoner.

Tapet av sjarmtrollet Charlie Miller er også noe bergenserne vil merke. Skotten hadde evnen til å komme inn og gjøre det uventende for å avgjøre jevne kamper til Branns fordel. Midtbanen ser noe mindre målfarlig ut etter at Miller forsvant, selv om kvaliteten ikke er noe dårligere.

Vi stiller et spørsmålstegn med Mons Ivar Mjeldes flørting med formasjonen 4-2-3-1. Det virker som Mjelde er fryktelig lyst til å benytte denne formasjonen, men foreløpig har det ikke slått til. Vil hyppige formasjonsbytter påvirke Branns prestasjoner?

Brann må også bli mer stabile i prestasjonene, særlig på bortebane, men når vi kjenner til historien om Brann som aldri holder koken helt til målstreken, blir det ikke mer enn bronse på bergenserne i år.


Branns forventende lagoppstilling (4-4-2)


----------------------------------------------- Håkon Opdal -------------------------------------------------

Bjørn Dahl ---- Olafur Örn Bjarnason --- Kristjan Ôrn Sigurdsson ---- Ramiro Corrales

Erik Huseklepp -------- Ardian Gashi --- Martin Andresen ------ Petter Vaagan Moen

-------------------------- Thorstein Helstad --- Bengt Sæternes -------------------------------------

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3