Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tippeligatipset 2007: Strømsgodset

En nykommer som mener alvor

9. plass: Vi ønsker Strømsgodset tilbake til det gode selskap. Drammensklubben vant Adecco-ligaen i fjor med overbevisende spill og mye positiv fotball. Med basis i entusiasme og finansielle muskler, så mener mange at Godset kan bite godt fra seg i Tippeligaen allerede i år. Det gjør vi også.
Tekst av Trond Johansen, Foto: godset.no
Lagt ut: 06. April 2007 - 15:39
Relaterte saker:
- ffksupporter.net tipper tabellen

Keeper

Espen Johnsen har lagt Trøndelag bak seg og gjort drammenser av seg. Det kan både ha vært et veldig smart karrieretrekk av den opprinnelige sørlandske burvokteren, men også et kupp av Strømsgodset. Johnsen var keeperen som for få år siden ble omtalt som det «neste store» Norge hadde å by på mellom stengene. Men i løpet av kort tid kom tabbene litt for hyppig. Johnsen mistet plassen både på klubb- og landslaget. Ydmykelsen i Rosenborg var total da han i fjor ble degradert til klubbens tredjevalg.

Til Strømsgodset kommer en revansje- og spillesugen Espen Johnsen. Dette er en keeper som trives best når han har mye å gjøre, og på streken er han av det absolutte ypperste i norsk fotball. En matchvinnertype. Vi tror han blomstrer i nye omgivelser, og ser ikke bort i fra at han kaprer tilbake en plass i landslagstroppen i løpet av 2007. Reservene Adam Larsen og Magnus Hjulstad (med et kort leieopphold i FFK bak seg) blir som kulisser å regne.

Forsvar


Godset satser på rutine i den bakre fireren. Ronny Deila kjenner vi fra både Odd og Viking. I fjor spilte han Godset opp til Tippeligaen, og blir trolig krumtappen i midtforsvaret også denne sesongen. Så gjenstår det å se om spilleren som i vinter var aktuell som ny hovedtrener har gått ut på dato eller ei. Med seg i midtforsvaret får han trolig Glenn Andersen som kom fra Start foran fjorårets sesong. En stor og sterk duellspiller, men med begrenset erfaring fra dette nivået. Kanskje lagets svakeste punkt? Vi er litt usikre på nivået.

På backene er det to nykommere som blir de naturlige valgene: André Bergdølmo på venstreback og Alexander Aas på høyre. Begge er hentet fra dansk fotball foran denne sesongen og er solide spillere som vi vet hva står for.

Men forsvaret kan også organiseres annerledes. Vi ser ikke bort i fra at Alexander Aas blir å finne i midtforsvaret. Han er kjent med oppgaven fra Odense. Det kan åpne for den offensivt anlagte Samir Fazlagic på venstreback ved at Bergdølmo flyttes over til høyre. Glenn Andersen kan også spille på backplass. Det samme kan den tidligere Viking-spilleren Kristian Sørli. David Driscoll er skadet ut sesongen. Uansett hvilken konstellasjon Fagermo velger, så er det mange nye spillere som skal spille sammen her. Det kan ta litt tid før lagdelen blir ordentlig samspilt.
 

Midtbane


Strømsgodset sverger under Fagermos ledelse til 4-3-3. Evighetsmaskinen Øyvind Leonhardsen har snart løpt seg tom og kommer neppe til å dominere Tippeligaen 2007. Derfor blir han også trolig plassert på benken.

Vi har derimot tro på de mer tekniske og ballsikre midtbanespillerne Ousman Nyan og Christer George. Begge er spillere som i kortere perioder har vært glimrende i Tippeligaen, men har aldri etablert seg som stabilt gode for noe lag. Den siste ledige plassen på midtbanen går trolig til Keijo Huusko. Finnen ble ingen umiddelbar suksess i Tippeligaen for Lyn, men tilrev seg fast plass for Godset i fjor - og gjorde det bra. Et annet alternativ som playmaker på midten er Kenneth Dokken. Men heller ikke han har markert seg nevneverdig i Tippeligaen tidligere. Midtbanen virker dessuten i overkant offensiv. Vi tror Ousman Nyan blir nøkkelspilleren.
 

Angrep


Den hurtige, dribleglade og avslutningsdyktige Mattias Andersson tok 1. divisjon med storm i fjor. Han vil sikkert merke at backene i Tippeligaen holder et høyere nivå, men svensken er stinn av selvtillit og det vil være overraskende om han ikke slår til. Når man scorer 21 mål på 32 kamper som kantspiller i 1. divisjon, så er det i seg selv et tegn på at man hører hjemme på et høyere nivå. Mens Andersson blir å finne på venstre kant, er Stian Ohr hentet inn for å bekle høyresiden offensivt. En spiller som kler 4-3-3-formasjonen godt.

Som spydspiss finner vi den ungarske kraftspissen Peter Kovacs - en spiller som er veldig god i «boksen» og fort kan tegne seg for over 10 scoringer dersom han fôres med de rette ballene fra Andersson og Ohr. Kovacs viste både i Tromsø og Viking at han er en god målscorer, men fikk merkelig lite tillit.

Bak Peter Kovacs er det imidlertid tynt med naturlige målscorere på spissplass i Godset. Thomas Finstad har gått ut på dato, og Thomas Sørum kommer neppe til å ta Tippeligaen med storm. For at Godset skal lykkes fremover er man avhengig av at Andersson og Kovacs er effektive og holder seg skadefrie.
 

ffksupporter.net tror…


Dag Eilev Fagermo
er en friskus som sikkert vil bli lagt merke til i Tippeligaen. Mange har trukket likhetstrekk med Tom Nordlie, både som trenertype og fotballfilosofi. Fagermo er faglig sterk og har allerede innført et klart mønster for hvordan Godset skal spille fotball. En trener som vet hva han vil. Men dette blir første gang hans teorier skal omdannes til praksis i konfrontasjon med de beste fotballagene i Norge. Blir Godset sitt spill for krevende og naivt på dette nivået?

Strømsgodset har gjort gode og kloke investeringer i vinterens overgangsvindu. Forsvaret er styrket med Bergdølmo og Aas som bringer masse erfaring inn i laget. Det er alfa omega for et nyopprykket lag. Godset har i det hele tatt veldig mange spillere som vet hva som skal til for å lykkes på dette nivået. Her skiller laget seg kanskje ut fra den andre nykommeren, Aalesund, og hvis noen av disse to lagene skal «ta en Start» denne sesongen, så er vi ikke i tvil om at det blir Drammensklubben.

Tippeligaen har etter hvert blitt en vanskelig serie å spå. Og Strømsgodset fremstår denne sesongen som et av de mest uforutsigbare lagene. Likevel tror vi ikke laget er sterkt nok til å blande seg inn blant de 4-5 beste til slutt. Startelleveren er for så vidt god, for ikke å si direkte imponerende til å være et nyopprykket lag, men utover i sesongen tror vi stallen vil vise seg litt for tynn i konkurranse med de beste.

Laget har en sterk sentrallinje. Espen Johnsen og Peter Kovacs er potensielle matchvinnere i hver sin ende. Matias Andersson, Ousman Nyan og Christer George er også en trio som kan skape hodebry for de fleste motstandere. Men vi mistenker at midtbanen i enkelte kamper kan bli for «lett».

Strømsgodset har bevisst satset på få utenlandsimporter, og laget fremstår som nokså homogent. Uten at vi sier det er et traust lag som ikler seg den mørkeblå drakta. George, Nyan, Ohr og Andersson er alle mer eller mindre spennende individualister som kan skape ting på egenhånd.

Vi tror Strømsgodset overlever etter opprykket fordi de har et bra lag, en dyktig trener og trolig vil «flyte» videre på medgangsbølgen fra i fjor, slik andre nyopprykkede lag har gjort de siste sesongene. Og i motsetning til andre lag som har rykket opp og fått en god start, så er Godset i den situasjonen at de også har nok av rutinerte spillere som har vært med på dette før og som vil sørge for at laget ikke faller sammen som et korthus når hverdagen melder seg.

Vi tror Strømsgodset ender på 9. plass. Og det bør laget og supporterne fra Drammen være godt fornøyd med.

 

Strømsgodsets forventende startellever (4-3-3):


------------------------------------------ Espen Johnsen ----------------------------------------

Alexander Aas ------ Glenn Andersen --- Ronny Deila ------ André Bergdølmo

------------------ Ousman Nyan ------ Keijo Huusko ------ Christer George --------------

Stian Ohr ------------------------------- Peter Kovacs ------------------Matias Andersson

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3