Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tippeligatipset 2007: Vålerenga

Sølv, gull, bronse og 5. plass

5. plass: Fjorårets opptur er glemt. Petter Myhre lever ikke lenger uten forventningspress, men med et krav om gull. Vi tror det blir for tøft for den urutinerte treneren.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 05. April 2007 - 02:56
Relaterte saker:
- ffksupporter.net tipper tabellen

Keeper

Arni Gautur Arason er ekstremt reaksjonssterk, men har sine svakheter i feltarbeidet og igangsettinger. Likevel blant ligaens beste keeper. Øyvind Boltof skal ha trent godt i vinter, men får bare puste Arason i nakken. En god keeperduo, og Boltof trolig holder høyere nivå enn førstevalgene til Start, Sandefjord og Stabæk.

Forsvar

Ronny Johnsen drar på årene, men selv skadeplaget er Johnsen blant de ypperste midtstopperne i Tippeligaen. Kjetil Wæhler gjør seg heller ikke bort i fint selskap. Sammen står de for et rutinert midtstopperpar med god fart i beina. Kandidater til den beste stopperduoen i ligaen. Andre Muri, og stoppertalentene Arnar Førsund og Jørgen Horn, er også solide stoppere som puster de etablerte i nakken. Intet nytt fra fjoråret, med unntak av Førsund som vender hjem fra lån i Sandefjord.

På backene er det tynnere. Høyrebacken tar solide Jarl André Storbæk. Det blir nok noen plagsomme innlegg fra den kanten i år også. Motsatt står Allan Jepsen, trolig det svakeste kortet i fireren. En helt grei back. Poteten Freddy Dos Santos blir naturlig backup over alt på banen. Vålerenga er svært skadeutsatt på backene.
 

Midtbane

Den særdeles undervurderte Jørgen Jalland har vendt hjem fra Russland og skyver Thomas Holm ut av laget. Christian Grindheim kaprer den andre sentrale midtbaneplassen. Morten Berre blir finne på høyre kant med mindre Rune Lange plutselige skulle våkne fra scoringsdvale og å kapre en plass på topp. Da blir nok veteranen Jan Derek Sørensen å finne på høyre kant. Nyinnkjøpte polske Sebastian Mila (fra Austria Wien) beskrives som en kantspiller med enormt potensial, men kraftig varierende i prestasjonene.

Poteten Freddy Dos Santos og oppskrytte Alexander Mathisen er alternativer for hver sin kant. Ungguttene Mohammed Fellah og Steinar Strømnes kjemper om plasser sentralt. Spesielt førstnevnte knyttes det store forventninger til.

Vålerenga har god dekning på midtbanen, spesielt sentralt. Vi er dog noe usikre på dekningen på kant. Det blir nok mange festlige posisjoner på Dos Santos i år også.

Angrep

Oslo-klubbens desidert svakeste lagdel. Vi vil nesten påstå at det hele står og faller på Rune Lange. Finner spissen tilbake til sin scoringskåte form før utenlandsoppholdet? Hvis ikke, så klarer ikke vi å finne potensielle målscorere på topp.

Daniel Fredheim Holm er over gjennomsnittet teknisk begavet i norsk sammenheng, men tilnærmet vaksinert mot å score mål. Jan Derek Sørensen viste i fjor at han fortsatt kan, men det er nesten utilgivelig å tro at gamlingen skal gjenta det samme i år.

Bak i rekkene lurer den ekstremt overvurderte Glenn Roberts, som av en eller annen grunn har blitt medias nye yndling – uten å ha prestert noe som helst. Gutten har et visst potensiale med sin fart og gjennombruddshissighet, men skryt får komme når han har blitt tørr bak øra.

Vi er overrasket over at Vålerenga ikke har valgt å sikre seg en ny angriper etter at superfloppen Tor André Flo dro til Leeds United.

ffksupporter.net tror…

Vålerenga fikk en katastrofal start på sesongen i fjor, og etter å ha blitt pissa på av Fredrikstad, stakk Kjetil Rekdal av med halen mellom beina. Tidligere juniortrener Petter Myhre tok over, og med syv av ni mulige seire ble han den nye helten til Klanen. Nå må han bevise at høstsesongen ikke var et blaff, eller en kortsiktig effekt av trenerbyttet.

Forsvaret ser greit ut, selv om Tom Henning Hovi har lagt opp. Midtbanen likeså. Vårt problem ligger i angrepet. Det blir rett og slett for tynt. Alle lagene vi tipper over Vålerenga har potensielle toppscorere som viser tegn på å være i rute. Den personen mangler Vålerenga med mindre Rune Lange brått kan finne på noe gammelt sprell.

Vi har rett og slett vanskelig for å se at det kan bli medalje på Vålerenga i år. Vi tror ikke engang på Royal League. De andre lagene har vært langt mer aktive på overgangsmarkedet. Vålerenga unnskylder det hele med talentsatsning, men sannheten er at investorene har snøret igjen pengesekken.

Mangel på en potensiell toppscorer, lite økonomisk støtte fra investorer og allerede nevnte Petter Myhre, som ikke lenger bare redde et synkende skip, gjør at vi tipper det blir en 5. plass.

Vålerengas forventede startellever (4-4-2):

----------------------------------------- Arni Gautur Arason -----------------------------------------

Jarl André Storbæk -------- Kjetil Wæhler --- Ronny Johnsen -------- Allan K. Jepsen

Morten Berre ------------ Jørgen Jalland ------ Christian Grindheim --- Sebastian Mila

--------------------------- Jan Derek Sørensen --- Daniel Fredheim Holm -----------------------

ffksupporter.nets tabelltips 2007:

1. Rosenborg
----------------------------
2. -
3. -
4. Viking
----------------------------
5. Vålerenga
6. -
7. -
8. Stabæk
9. -
10. -
11. -
----------------------------
12. Sandefjord
----------------------------
13. Aalesund
14. -

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3