Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tippeligatipset 2007: Viking

Suksessfull vikingtokt

4. plass: Fjoråret var ikke bare en ripe i lakken for siddisene. Det var en gedigen bulk. Derfor har Egil Østenstad igjen viftet flittig med sjekkheftet sitt. Konsekvensen er en imponerende spillerstall. I tillegg satser klubben nå på øst-tysk jerndisiplin på sidelinjen. Vi tror det er en oppskrift på suksess.
Tekst av Stein Andre Sæther og Trond Johansen, Foto: Thomas Fosse / viking.no
Lagt ut: 04. April 2007 - 17:18
Relaterte saker:
- ffksupporter.net tipper tabellen

 

Keeper


Mest sannsynlig blir det Iven Austbø som skal vokte målet frem til sommeren. Da kommer Thomas Myhre krypende tilbake til landet og gamleklubben, med håp om at det norske folk har glemt kunstverket hans i Frankfurt. Men frem til da er det altså Austbø som skal vokte målet. Han foretrekkes, forståelig nok, foran svenske Mathias Asper som viste en litt for høy tabbefrekvens etter at landsmannen Tom Prahl hentet ham til oljebyen i fjor. I tillegg har Anders Kristiansen blitt innlemmet i A-stallen.

Kvantiteten blir erstattet med kvalitet ved Thomas Myhres ankomst til sommeren. For selv om det kan være vanskelig å fatte akkurat nå, så er faktisk rutinerte Myhre fremdeles en klassekeeper. I norsk målestokk.

Forsvar


Ikke mindre enn ni spillere skal kjempe om de fire plassene bak hos Viking i år. Spilleren som mest sannsynlig får flest kamper bak er Ragnvold Soma. Etter at han kom luskende tilbake til Norge med minkpelsen sin og halen mellom beina etter et mislykket proffopphold i West Ham, har Soma svingt veldig i prestasjonene. Fra det glitrende i 2004 (hvor han også ble tatt ut på a-landslaget) til det tidvis begredelige i 2005. Etter overgangen til Viking i 2006 har imidlertid formen vært stigende. I dag er han definitivt en av lagets viktigste spillere.

Med seg i midtforsvaret kan det se ut Soma får besøk av nyervervelsen Børre ”Baleno” Steenslid. Han har fått tillit i treningskampene på bekostning av Peter Abelsson, og vi antar at han også blir å finne i Uwe Röslers mannskap til serieåpningen mot Rosenborg. En spennende spiller som skal ha gjort en god figur både for det norske U21-landslaget og Sogndal.

Høyrebackplassen går trolig til en annen nykommer. Den britiske hardhausen Maurice Ross får muligheten til å by opp folk til juling også i serien. Han erstatter den middelmådige poteten Jørgen Tengesdal.

Øyvind Svenning
er også en anvendelig fyr, og ser ut til å bli den siste biten i den bakre fireren. I bakhånd har Viking sarpingen Thomas Pereira. Om leiesoldaten Höskuldur Erikiksson får noe spilletid vet bare Uwe Rösler. Til nå har han blitt tilgodesett med én treningskamp. Omtrent samme antall kamper har Alexander Gabrielsen, som vi mistenker kommer til å slite mye benken i år også.

Midtbane


Heller ikke her er det mangel på alternativer. Allan Gaarde er det sikreste kortet når han kommer tilbake fra sin langtidsskade. Men inntil videre er nok Viking klart svekket av at lagdelens stabilisator og sjef ligger på sykestua. Søren Berg, som kom fra Odense i fjor sommer og var et sjeldent lyspunkt i et grått Viking-lag, kan bekle flere posisjoner på midtbanen. Han kan også flyttes opp i angrep etter behov, men vi regner med at dansken blir å finne på kanten.

Sentralt på midten regner vi med å se den nyvalgte kapteinen Nikolai Stokholm i spann med Jone Samuelsen (inntil Allan Gaarde returnerer). Stokholm er på sitt beste av det ypperste av midtbanespillere i Tippeligaen, men har slitt litt med skade i vinter. Samuelsen viste klasse i flere kamper i fjor. Spørsmålet blir om han klarer å prestere stabilt på sitt høyeste nivå. Da blir han en attraksjon. Og kanskje landslagsaktuell.

Trygve Nygaard
har over 300 klubbkamper for Viking, men hardhausen med det fryktede skuddbeinet på midten blir neppe noe førstevalg i år. Men en god og pålitelig spiller å ha i back-up. En ærlig sliter som Rösler nok vet å sette pris på.

På venstrekanten får nok André Danielsen en del spilletid. Ellers er Alexander Ødegaard og det islandske talentet Birkir Bjarnason begge høyaktuelle for kantroller i Rösler sitt 4-4-2/4-1-3-2-system. Særlig hvis tyskeren legger opp en mer offensiv strategi.

Angrep


Peter Ijeh var stor mot slutten av sesongen i fjor og senket omtrent Brann alene i siste serierunde. Ijeh er en av de sterkeste kandidatene til å bli toppscorer i årets serie, og er nok Viking sitt aller sterkeste kort offensivt. En meget god spiller som tidligere har terrorisert forsvarsspillere i Sverige og Danmark.

Med seg på topp får han enten ghanesiske Razak Pimpong eller islandske Hannes Sigurdsson. For øvrig to vidt forskjellige spilletyper. Pimpong ble stort sett benyttet som kantspiller i FC København, men Rösler har på sin side uttalt at han ser på det afrikanske hurtigtoget som spissalternativ. I Sigurdsson vet Viking hva de får. Han har vært i klubben tidligere og bidrar med muskler, duellstyrke og målteft. Hvis vi legger til Alexander Ødegaard som en gang i tiden var en fremadstormende og giftig bakromsspiller, så har Viking fire kvalitetsspillere på topp med ulike egenskaper. Fem hvis vi regner med Søren Berg. Seks med Bjarnason. Det gjør at Rösler er i stand til å tilpasse laguttak til kampbilde og motstander. En meget god lagdel.

 

ffksupporter.net tror…


Vi tror at Viking reiser seg etter fjorårets fiasko. Uwe Rösler kommer til å videreføre mye av det fysiske som Tom Nordlie begynte med på slutten av forrige sesong. Snillismen under Tom Prahl er definivt borte, kravene til spillerne vil bli større under tyskeren, noe vi tror kommer til å slå positivt ut. Når nøkkelspilleren Allan Gaarde kommer tilbake fra skaden og de i tillegg får Thomas Myhre mellom stengene, bør det bli en særdeles underholdende høst på praktfulle Viking Stadion.

Noe av problemet i fjor var at spillerne knapt nok visste fornavnet på sine lagkamerater. De mest erfarne på laget hadde ankommet uken før de nyankomne. Laget trengte rett og slett tid på å sette seg - en oppgave som ble umulig for Tom Prahl å løse den korte tiden han var der. I år har de fått mer erfaring med hverandre, samtidig som klubben har gjort noen smarte kvalitetskjøp der de trengte det som mest. Spesielt gjelder det høyrebacken.

Men det koster å være kar. I fjor svidde Viking av rundt 30 millioner på spillerforsterkninger. Det har blitt brukt veldig mye penger i år også, men kjøpene virker mer gjennomtenkte. Dessuten har Viking nå beholdt de beste spillerne. Foran 2006-sesongen var nykommerne i første rekke spillere som skulle erstatte gode spillere som hadde forlatt klubben. I år har Viking hentet spillere for å forsterke et lag som underpresterte i fjor.

Uwe Rösler førte Lillestrøm til 4. plass i fjor. Vi ser på Rösler som en av de mest spennende trenerskikkelsene i Tippeligaen. Han vet hva han vil og hvordan han skal komme dit. En vinnertype - og vi skjønner fint lite av hans avskjed i Lillestrøm. Hvis han får omgivelsene med seg og implementerer sin mentalitet til spillergruppa, så går Viking sannsynligvis mot en veldig oppløftende sesong.

Vi tror Viking ender på 4. plass og sikrer dermed deltakelse i Royal League.

 

Vikings sannsynlige startellever (4-4-2):



------------------------------------------------ Iven Austbø ------------------------------------------------

Maurice Ross ------ Børre Steenslid --- Ragnvald Soma ------ Øyvind Svenning

Søren Berg ------- Nikolai Stokholm --- Jone Samuelsen --------- André Danielsen

----------------------------------- Peter Ijeh --- Razak Pimpong --------------------------------

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24