Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltips 2007: Sandefjord Fotball

Det lekne andreåret!

12. plass: Alle maser om det ”vanskelige andreåret”, men ærlig talt, hadde det ikke vært verre å rykke ned? Vi tror det ender med kvalifisering for hvalfangerne, og den vinner de lekende lett.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 04. April 2007 - 01:08
Relaterte saker:
- ffksupporter.net tipper tabellen

Keeper

I mål for hvalfangerne står Sandefjords svar på Steinar Sørlie. Espen Bugge Pettersen varierer fra det fantastiske (på strek) til Bjarte Flem lignende tilstander. Kanskje tippeligaens dårligste keeper, og er du backup i SF, så er du ikke god.

Tidligere FFK-keeper Skule Notø er å finne som tredjevalg bak semi-talentet Harald Hjelseth Aksnes. Dere husker vel Skule? Ja, det er han står på midtstreken og venter til det andre laget kommer stormende i angrep, før han vurderer å tusle tilbake der han hører hjemme. Ja, Skule, mannen som var oftere utenfor enn innenfor 16-meteren, og bedre som sweeper enn keeper.

Forsvar

Sandefjord virker å være noe styrket defensivt. Midtstopperduoen består av rutinerte (eldgamle) Fredrik Kjølner og fremadstormende Birger Madsen. Sistnevnte hadde et aldri så lite gjennombrudd i fjor. Ankepunktet blir fart, for her går det ikke fort i svingene.

Gustav Crona viste lovende takter før han ble skadet for en halv evighet siden, men skal endelig være på vei tilbake. Fredrik Kjølner blir ikke akkurat yngre for hver dag som går, så det kan være greit med litt backup. Jan Frode Nornes, vrakgods fra Strømsgodset, har også blitt hentet inn, mens Thomas Eftedal fortsetter å slite tribunen.

På begge backene finner vi nye fjes. Fra Esbjerg kommer Martin Jensen med flere sesonger på toppnivå i Danmark for å erstatte Tom Kristoffersen, som har valgt å trappe ned. Sampo Koskinen, en offensiv back fra Finland, skyver Olav Zanetti ut fra høyrebacken.

Midtbane

Vi tror at Thodesen kommer til å variere mer i år mellom 4-4-2 og 4-3-1-2 enn i fjor. Sistnevnte vil trolig benyttes mot lag som spiller 4-3-3 eller 3-5-2. Midtbanetreeren vil da bestå av Tommy Knarvik, som slo kraftig igjennom i fjor og var blant Tippeligaens beste midtbanespillere, gjennombruddsterke Samuel Isaksen og Kari Arkivou. Venstrevingen med jentenavnet skal være en driblesterk og målfarlig kantspiller. Erik Mjelde har slitt med skader i sesongoppkjøringen, men kan fort kapre en plass når han er fit for fight.
 
Ved en flat firer (for å sikre større defensiv trygghet) vil Fredrik Thorsen ta plassen til Adriano Munoz på topp, slik at sistnevnte rydder plass til Tuomas Haapala sentralt på midtbanen. Haapala ser ut til å ha utkonkurrert Mikael Andersson, men sistnevnte får nok spilletid i år også.

Like før overgangsvinduet kapret Sandfjord et såkalt spennende talent fra Gambia. Ebrima Sohna er nok lovende, men det kryr av spennende afrikanske talenter i Tippeligaen denne sesongen. Ren bingo å gjette hvem som slår til.

Angrep

Andreas Tegström er den det snakkes om i Sandefjord, og lagerarbeideren tok Tippeligaen med storm. Spissen er lur til å posisjonere seg, flink til å bruke kroppen for å vende bort motspillere, innehar god teknikk, rimelig bra fart, imponerende tyngdeoverføringer og er en kald avslutter. Kort og godt en klassespiss, som alltid ligger og lurer på offsidelinja.

Hvem Tegström får med seg på topp er avhengig av formasjonen. Med diamant på midten gjøres det plass til Adriano Munoz, en totalt ubrasiliansk, hardtarbeidende og lite målfarlig spiss.

Fredrik Thorsen, omtalt som Norges beste defensive spiss (jepp, noen må være det også), blir å finne i en tilbaketrukket spissrolle, eller fremskutt diamant om du vil. Tor Thodesen skal ha uttalt at han tar ut 10 mann til hver kamp, Thorsen er nemlig bankers, så noe spesielt må det jo være med mannen. Han har vært fast inventar under samtlige trenere siden 2000 (Skrede, Nordlie, Dokken, Thodesen). Det i seg selv er imponerende for en spiss, hvems fremste egenskaper ikke er å score mål, men å figurere som førsteforsvarer.

Olav Tuelo Johannesen er tilbake fra utlån, og har i en lengre periode vært et spennende talent. Unorsk i spillestilen (dersom det fortsatt finnes et slikt uttrykk), hurtig og relativt fysisk sterk, gjør ham til en mann halvveis verdt å følge under årets sesong.

Vår konklusjon

I fjor fikk Sandefjord en ”flying start” og levde lenge på den berømte flytsonen. Kampprogrammet må sies å ha vært enklere i begynnelsen, og spesielt Tegström åpnet godt, for så å dabbe av etter hvert. Det endte med 10 mål for svensken, og vi tror Tegström blir minst like viktig i år. Når man spiller med Norges beste defensive spiss, og en brasilianer uten samba-takter, så lukter det ikke fryktelig mange mål. En skade på Tegström vil være en katastrofe.

Bakover på banen ser det bedre ut enn tidligere, og det trengs. Sandefjord slapp inn nest mest mål i fjor. Nyervervelsene har ikke de mest kjente navnene, men kan være habile fotballspillere for det. Vi tror at Tor Thodesen igjen har vist at han er en luring på overgangsmarkedet.
 
Den 41 år gamle treneren ble i fjor kåret til årets trener av Norges trenerforening. Vi har sansen for typen, som tør å være offensiv i tankegangen, men samtidig viderefører noe av Drillos fotballvisdom. Sandefjord spiller en direkte og effektiv form for fotball, og Thodesen går ikke av veien for å analysere motstanderen for så å legge opp både spill og formasjon etter analysens utfall. Dessuten går han i dress på cupfinalen.

Hvalfangerne virker å være fysisk godt trent, er gode på dødball og har Knarvik som er god på de faste situasjonene. Uten skademareritt på topp tror vi at Sandefjord gjennom kvalifisering sikrer fornyet tilværelse i Tippeligaen.

Sandefjords forventede startellever (4-3-1-2):

------------------------------------ Espen Bugge Pettersen -------------------------------

Sampo Koskinen ------ Birger Madsen --- Fredrik Kjølner ------ Martin Jensen

Samuel Isaksen ------------------- Tommy Knarvik -------------------- Kari Arkivuo

----------------------------------------- Fredrik Thorsen -------------------------------------

---------------------------- Adriano Munoz --- Andreas Tegström ----------------------

ffksupporter.nets tabelltips 2007:

1. Rosenborg
----------------------------
2. -
3. -
4. -
----------------------------
5. -
6. -
7. -
8. Stabæk
9. -
10. -
11. -
----------------------------
12. Sandefjord
----------------------------
13. Aalesund
14. -

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24