Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2007: Rosenborg

Troillongan er umulige

1. plass: Det er ingenting å spare på. Dessverre blir det trøndergull igjen. Seriemesterskap nummer 21.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Thomas Myren (rbkweb.com)
Lagt ut: 03. April 2007 - 03:00
Relaterte saker:
- ffksupporter.net tipper tabellen

Keeper

Lars Hirschfeld er blant det ypperste Tippeligaen har å by på av keepere. Den tidligere FFK-leiesoldaten Alexander Lund Hansen har utkonkurrert Espen Johnsen så til de grader at det endte med utlån til Strømsgodset. Strålende førstekeeper, og godt andrevalg.

Forsvar

Svenske U21-landslagsspilleren Fredrik Stoor har blitt hentet inn for å kapre høyrebacken. Landsmann Mikael Dorsin har kapret plassen motsatt. I midten har Miika Koppinen og Christer Basma vunnet den harde konkurransen. Basma er den eneste som representerer fart av stopperalternativene, og det kan bli skjebnesvangert ved eventuelle skader.

Bak i kulissene lurer Bjørn Tore Kvarme og den hjemvendte sør-amerikaneren Alejandro Lago. Fra egen stall knytter trønderne moderate forventinger til Andreas Nordvik, men det er tvilsomt om han i det hele tatt blir å se på banen i løpet av årets sesong. Vidar Riseth har blitt reskolert til midtbanespiller på sine eldre dager, men kan fortsatt benyttes i forsvaret.

Midtbane

Midtbane treeren består av Marek Sapara sentralt, mens Roar Strand og Per Ciljan Skjelbred tar rollene som indreløpere. Roar Strand står for noe som har blitt mangelvare i norsk fotball, nemlig en midtbanespiller med evnen til å score mål, og den egenskapen i seg selv gjøre ham til et naturlig førstevalg. Ved skader på Stoor blir nok Strand igjen å finne på høyrebacken.

Vidar Riseth ble med hell benyttet i den defensive midtbanerollen i fjor, og vil nok få mange innhopp i årets sesong. Alexander Tettey er lynhurtig, dekker store arealer og er bunnsolid defensivt. Pasningfoten derimot er av de dårligere, og han har fortsatt mye å gå på offensivt. Med ballen i beina imponerer riktignok unggutten. Den noe opphausede Skjelbred skal forsøke å finne tilbake til 2005-formen, men også han har mye gå på når det kommer til å score mål.

Angrep

Bredden på topp hos Rosenborg er helt vanvittig i år. Steffen Iversen er det naturlige valget som spydspiss, men vi tror at Iversen i år vil fremstå som mer skjerpet og bedre trent enn på lenge. I bakgrunn lurer nemlig sultne Yssouf Kone. Han sørger for at Iversen må jobbe for føden for å beholde plassen i laget.

18 år gamle, ivorianske Abdoulrazak Traore blir å finne på venstre ving. Unggutten har imponert kraftig i treningskampene, og innehar tekniske dribleferdigheter på et nivå høyt over hva som er vanlig her til lands. Didier Ya Konan ser ut til å kapre høyre ving, men virker ikke helt komfortabel med Rosenborg-stilen enda. Konan har blitt sammenlignet med Sapara rent kvalitetsmessig, og bør derfor sørge for mye god underholdning på Lerkendal.

Benksliterne holder også skyhøy kvalitet. Øyvind Storflor har selv den dag i dag et stort potensial. Daniel Braaten er på sitt beste ustoppelige. Begge vil få muligheten til å briljere. Solariumsbrune Michael Jamtfall har gjort sine saker greit. Gode avslutningsferdigheter kombinert med bra fart og et enormt rykk gjør ham til et delvis aktuelt alternativ for høyre ving.

ffksupporter.net tror...

Rosenborgs spillerstall er intet mindre enn imponerende. Flere lag i toppen har en god stall. Rosenborg har to. Når fjorårets vinger som besørget gullet trolig blir benkeslitere, sier det mye om hvor enorm Rosenborgs offensive kraft er i år.

Vi mener Marek Sapara er Tippeligaens beste spiller (til nød sammen med Lyns Edu), og en spiller som så til de grader tok Tippeligaen med storm, kan fort bli aktuell for større klubber i utlandet. Sapara er en viktig spiller, men selv uten ham bør RBK klare å hale gullet i land.

Om det er mulig å finne en svakhet i årets Rosenborgstall, må det være midtstopperplassene. Den store stjernespilleren mangler. Bredden er bra, men man mangler det lille ekstra som spisser det hele. Rosenborg har ikke helt klart å erstatte Erik Hoftun, og med det så mener vi at savnet av en spillende midtstopper er der fortsatt. Flere er også svært skadeutsatte.

Den andre svakheten, eller spørsmålstegn om du vil, kan være Knut Tørum. Et relativt ubeskrevet blad som kom inn og snudde den negative trenden. Var det ene og alene hans grep som var årsaken? Eller hadde Høgmo lagt et godt grunnlag? Nå må Tørum bevise at han hører hjemme hos de store guttene, og alt annet enn gull vil føre til opprørstemning i Trondheim.

Det tredje vi lurer på, er hvor heldig det faktisk er å ha så mange, meget gode spillere på benken. Spesielt offensivt kan det fort bli lite spilletid for spillere som ville ha styrket et hvilket som helst annet Tippeligalag. Klarer trønderne å beholde idyllen?

Vi tror likevel at dette blir en grei skuring for de sorte og hvite. Gull blir det. Gull nummer 21.

Rosenborgs forventede startellever (4-3-3):

------------------------------------ Lars Hirschfeld ---------------------------------------

Fredrik Stoor ------ Miika Koppinen --- Christer Basma ------ Mikael Dorsin

-------------------------------------- Marek Sapara --------------------------------------

------------ Roar Strand -------------------------------- Per Ciljan Skjelbred --------

Didier Ya Konan ------------------------------------------------ Abdoulrazak Traore

--------------------------------------- Steffen Iversen -------------------------------------

ffksupporter.nets tabelltips 2007:

1. Rosenborg
----------------------------
2. -
3. -
4. -
----------------------------
5. -
6. -
7. -
8. Stabæk
9. -
10. -
11. -
----------------------------
12. -
----------------------------
13. Aalesund
14. -

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3