Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tippeligatipset 2007: Stabæk

Superduo, men ingen fluor!

8. plass: Nyopprykkede Stabæk tok Tippeligaen med storm. I år skal de forsøke å motbevise at det hele var et blaff. Vi tror at Nannskog og Gunnarsson skal slite med å gjenta fjorårets smått fantastiske målorgie, og bakover på banen er det fortsatt fullt av hull.
Tekst av Stein Andre Sæther og Øystein Holt, Foto: stabak.no
Lagt ut: 02. April 2007 - 20:12
Relaterte saker:
- ffksupporter.net tipper tabellen

Keeper

Jon Knudsen er en rutinert herremann og førstevalg mellom stengene. Knudsen er en keeper av det anonyme slaget som verken stjeler de store overskriftene for flatterende tabber eller matchvinnende redninger. Allround greit nivå, men svake igangsettinger og upresise utspill trekker ned. I bakhånd har de en ung danske i Jens Waltorp Sørensen. Keeperplassen fremstår som en av de svakeste i Tippeligaen.
 

Forsvar

Forsvarsgeneralen Inge Andre Olsen skiller seg ut i de bakre rekker. Den skadeutsatte midtstopperen har vært tema for både landslagssamlinger og overganger til mer meritterte tippeligaklubber.

Olsens makker blir Mike Kjølø. 34-åringen bærer kapteinsbindet og bidrar utvilsomt med rutine i forsvaret, men etter som rutinen blir større svinner andre viktige egenskaper hen.

På backplassene er det ingen som skiller seg ut. Morten Skjønsberg ser ut til å trekke det lengste strået på høyrebacken. Tross sin unge alder står Skjønsberg bokført med 107 kamper for klubben, men innehar likevel ikke de helt store spissferdighetene. For et lag som ønsker å kjempe i toppen av tabellen er nok Skjønsberg grei back-up, men ikke god nok som inventar i startelleveren

Motsatt har Stabæk flere jevngode spillere. Under vinterens treningskamper har Stabæk omrokkert mye i forsvaret. Vi tror Bjørnar Holmvik får sjansen. Bakfireren vil da bli bestående av to rutinerte midtstoppere og to unge sidebacker. Alternativet er å bruke den litt mer erfarne Tom Stenvoll.

Nyinnkjøpte Pontus Segerström virker å være kjøpt inn for å bli brukt som en potet der det trengs. Sistemann i forsvaret er Håkon Skogseid, som sies å være et fremtidig kapteinsemne om han fortsetter utviklingen. Vi tviler på at han kommer til å få så mange kamper fra start denne sesongen.

Midtbane

Nyinnkjøpte Petter Furuseth Olsen nøt stor suksess i Sverige. Den tidligere Brann-spilleren har høy fart, gode dribleferdigheter og vil trolig være en garantist for mange mål. På papiret finner man Alanzinho på venstre ving, men han har en slags fri, vandrede rolle. Begge er humørspillere, tidvis gode, tidvis dårlige, og vi tror det vil bidra til varierende prestasjoner.

Somen Tchoyi beviste i enkeltkamper i fjor at han holder godt tippeliganivå. Tommy Stenersen imponerte oss enormt. Omskoleringen fra venstreback til sentral midtbane førte til topping av statistikker over målgivende pasninger. Imponerende.

Talentet Henning Hauger var mye skadet i fjor, men i Bærum håper man at 2007 er året hvor Hauger vil ta et steg videre. Alt i alt en god midtbane, men veldig offensivt anlagt. Espen Nystuen, Branimir Poljac og Christian Keller er backup. De to førstenevnte holder labert nivå. Sistnevnte har en imponerende CV, og vil nok få en del kamper på venstre ving.

Angrep

Angrepet er fantastisk. 37 mål sier sitt. Veigar Pall Gunnarsson er en slepen, bevegelig spiss som kan skape ting på egenhånd. Islendingen har god balanse, imponerende tyngdeoverføringer og er en sikker avslutter.

Daniel Nannskog er en typisk goalgetter. Rimelig hurtig, sterk og fryktelig vass foran kassa. Ballen hamres inn, uansett vinkel, med et imponerende skuddbein. Rett og slett et spisspar verdt å misunne.
 
Bak disse er ikke kvaliteten like fremtredende. En skade på Nannskog eller Pall Gunnarson vil ikke bare svekke angrepet, men hele laget. Verken Eirik Markegård eller Ola Kamara er i nærheten av kvaliteten eller scoringsraten til førstevalgene på topp. Det skulle bare mangle. Tchoyi og Furuseth Olsen er trolig foretrukket som spissalternativer.

ffksupporter.net tror...

Jan Jönsson er en trener som kan sitt fag. Likevel mener vi at laget kunne ha vært bedre komponert. Det blir litt løkkefotball med alle mann i angrep over det hele. Et par defensive fibere her og der hadde nok ikke skadet.

Angrepet er plettfritt. I fjor ble Nannskog toppscorer med sine 17 mål, mens Pall Gunnarson kom haltende målet bak. At disse to lykkes er selvsagt nøkkelen til suksess. Spissduoen stod i fjor bak 70 % av målene til Bærumslaget, og ingen andre lag scoret flere mål enn Stabæk i fjor.

Midtbanen fortsetter der angrepet slutter. Det flommer over av offensive krefter, og vi mener midtbanen ikke innehar de nødvendige komplementære ferdighetene som bør til for å begrense antall baklengsmål.

En spiller som havnet litt i skyggen av de to stjernespissene er Tommy Stenersen, som leverte 12 målgivende pasninger i serien i fjor. Det var flest i ligaen, og er rett og slett imponerende. Fortsetter denne trioene i samme spor, vil Stabæk også i år bli et lag å regne med. På en god dag kan de vinne mot alle, hjemme som borte.
Med seg på midten har Stenersen allerede nevnte Furuseth Olsen, Alanzinho og Tchoyi. Dette blir offensivt. To av disse tre spillerne er tross alt alternativer til spissparet på topp ved eventuelle skader, og vi lurer på hvem som egentlig har det defensive ansvaret på midtbanen.

Forsvarsfireren holder ikke stand i Tippeligaen. To svake sidebacker, en skadeutsatt stopper og en 34-årig ringrev strekker ikke til for et lag som har ambisjoner om å kjempe i toppen. Bak disse er dekningen enda dårligere. En langtidsskade på landslagsaktuelle Olsen kan fort resultere i at laget slipper inn mer enn fjorårets 36 baklengsmål.

Vi tror det skal mye til for at Stabæk er like heldig med å unngå skader på nøkkelspillere under årets sesong. Vi tror også det blir vanskelig for superduoen på topp å følge opp fjorårets målorgie, og Bærumsfolket skal være fornøyde dersom de sammen klarer å score 24-26 mål. Det finnes mye fint på tape, og samtlige lag har per i dag en Drillo-analyse for å komme opp med mottrekk. Overraskelsesmomentet er borte.

Og der ligger kanskje Stabæks akilleshæl. De mangler en klassekeeper som kan være en matchvinner. De har allerede to av dem i angrep, de savner en mellom stengene.

Summen blir at vi faller på en åttendeplass for Stabæk i år, det kan bli høyere, det kan bli lavere. Er de heldige med skader og atspissene holder koken, kan de også i år kjempe om en plass i Royal League.

Vi tror det skal mye til for å oppleve to sesonger på rad hvor alt går på skinner.

Stabæks forventende startellever (4-4-2):

------------------------------------------------ Jon Knudsen ------------------------------------------------

Morten M. Skjønsberg ------ Mike Kjølø --- Inge Andre Olsen ------ Bjørnar Holmvik

Petter Furuseth Olsen ----- Somen Tchoyi --- Tommy Stenersen --------- Alanzinho

---------------------- Veigar Pall Gunnarsson --- Daniel Nannskog --------------------------------

ffksupporter.nets tabelltips 2007:

1. -
----------------------------
2. -
3. -
4. -
----------------------------
5. -
6. -
7. -
8. Stabæk
9. -
10. -
11. -
----------------------------
12. -
----------------------------
13. Aalesund
14. -

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3