RBK – FFK 1-1 (0-0)

Bjørk(h)øy volley!

For et mål! Og for en heading av Shaaban! FFK ligger under i det nittiende minutt før den svenske landslagskeeperen tar turen opp i Rosenborgs 16-meter. Det ender med scoring.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 01. April 2007 - 16:27
For svensken vinner hodeduellen, og ballen ramler ned hos John Anders Bjørkøy. Fjorårets kaptein velger å klinke til på hel volley, og ballen suser mot det lengste krysset - utagbart for Lars Hirchfeld.

Flere har savnet et midtbane med spillere som tør å skyte etter at Brenne gjorde kanarifugl av seg. La oss inderlig håpe at dette bare var en aperitiff på hva vi har i vente for årets sesong. 1-1 blir sluttresultatet, og vi gir guttane godkjent pluss for årets generalprøve.

Fredrikstad åpner best

Fredrikstads største sjanse i kampen kommer allerede etter 8 minutter. Koppinen bommer på en klarering, og Hoås får fri bane inn mot mål. Dessverre klarer ikke spissen å stokke beina, og en RBK-forsvarer rekker å blokkere skuddet.

Det produseres noen flere småsjanser, uten at det resulterer i mål. Alt i alt en god første omgang av FFK mot et toppet RBK-mannskap. Fredrikstad kontrollerer kampen de første 35 minuttene, men så kommer RBK gradvis mer med i kampen.

Snudd på hodet

I andre omgang blir kampbildet snudd på hodet, og FFK sliter med å få låne ballen. Rosenborg tar over mye av banespillet, men spiller seg bare untaksvis til de store sjansene.

Spesielt Alexander Tettey, som kom inn for en skadet Skjelbred allerede etter 31 minutter, er farlig frempå ved et par anledninger. Først et skudd som blokkeres til corner. Deretter kommer ungguttene alene mot Shaaban, men sistnevnte går seirende ut av duellen.

Det må en innbytter til før det blir mål i Trondheim. Kampuret passerer 88 minutter i det Mikael Jamtfall fosser nedover høyrekanten, lurer bort Multaharju, og setter ballen sikkert i motsatt hjørne. En fin scoring av unggutten, men ikke akkurat det vi ønsker å se.

Svensk magi... Av keeper!

I det nittiende minutt før FFK en corner, og bestemmer seg for at det får bære eller briste. Shaaban vinner en luftduell, og i returrommet lurer som nevnt Bjørkøy. En praktscoring som fortjener å bli nevnt flere gang.

Lovende før seriestart

Det gleder et FFK-hjerte å se utviklingen til flere av spillerne.

Multaharju gjorde en god figur på venstreback, men lider av å ikke inneha det nødvendige venstrebenet for denne posisjonen. Likevel viser finnen at han kan bli en nyttig potet under årets sesong.

På topp gjorde Øyvind Hoås en god kamp, og var involvert i det FFK skapte av sjanser. Av og til prøver moldenseren på unødvendige og vanskelige ting, men er klart best de gangene han gjør det enkelt og med få touch. Det er tydelig at Hoås har lært litt av Toth om hvordan man skal flikke og involvere vingene i spillet. Spissen bør, sammen med Elyounoussi, lære seg å tore å avslutte. Noen ganger lønner det seg å være egoistisk.

Fofana var ikke mye involvert i spillet, og skuffet nok de som ikke har sett ham spille tidligere. Unggutten tok FFKs dødballer, uten at det imponerte noen i dag. Likvel viser Fofana prov på god teknikk og høy fart, og er trolig en solid tilvekst til årets stall.

Rami Shaaban viser at han fortsatt tenker til å ta opp kampen for å være Sveriges landslagskeeper. Til tross for noe rustent feltarbeid, gjør Shaaban en solid innsats under dagens kamp.

Rosenborg skremmer nok ingen ut ifra dagens kamp, men trønderne er sjeldent veldig gode på denne tiden av året. Uansett synes vi at FFK gjorde en helhjertet innsats, og viser at vi ikke har tenkt til å være noen kasteball i årets sesong.