FFK - Tromsdalen 1-1

Nok en kamp under pari

Fredrikstad tok i mot Tromsdalen foran totalt 390 betalende tilskuere og igjen spiller Fredrikstad en treningskamp langt under pari mot antatt dårligere motstander. Kampen ender ufortjent uavgjort 1-1.

Tekst av Raymond Bråthen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 04. February 2007 - 21:32

Fredrikstad starter med Jørgen Magnussen på høyreback og Anders Prytz på venstreback. Anders Stadheim startet på venstre midtbane

Tromsdalen åpner best og presser Fredrikstad bakover på banen, mye takket være aggressive Tromsdalen-spillere og slurvete pasningsspill av Fredrikstads bakre firer. Likevel kommer ikke Tromsdalen til de store sjansene. Etter et kvarters tid har spillet jevnet seg ut og Fredrikstad kommer til sin første sjanse. Christian Berg får ballen på egen banehalvdel og avanserer opp mot Tromsdalens 16 meter. Alene midt på Tromsdalens 16 meter spiller han ut til Hoås som legger ufarlig inn. Her burde du gått for avslutning selv, Berg!

Etter ca 30 minutter foretar FFK sitt første bytte. Miika Multaharju kommer inn for Christian Berg og tar plass på høyre kant. Det blir umiddelbart litt mer fart i Fredrikstad. Magnussen og Multaharju kombinerer fint på høyresiden, noe som ender i frispark rett utenfor Tromsdalens 16 meter. Kvisvik stiller seg opp, men i stedet for å skyte, spiller han på tvers av sekstenmeteren til en umarkert Multaharju, som enkelt setter inn 1-0. Miika Multaharju var den av FFK spillerne som var mest positiv i dag, men så hadde vi vel egentlig ikke store forhåpninger til at han skulle imponere.

Tromsdalen svarer umiddelbart med et innlegg fra venstre side. Prytz taper en hodeduell med en Tromsdalen-spiller som header ballen over Bråthen og i mål. Like etter har Tromsdalen en knallhard avslutning i tverrligger

Rett før pause kombinerer Toth og Hoås bra et par ganger, og Hoås header faktisk også ballen i mål, men blir dessverre avblåst for offside og omgangen ender 1-1. Sett under ett, en omgang under pari, men tross alt ganske jevnspilt.

I pausen bytter FFK tre spillere, Hoås og Toth går ut til fordel for Vuorinen og Kopylov. På midten tar Mergim Dervishi plass sentralt i stedet for Martin Elvestad.

Om første omgang var dårlig, var andre omgang elendig. Tromsdalen styrte det meste og hadde blant annet et skudd i stolpen og en avslutning over fra 30 cm (Hvis dere husker Flo i landskamp for en del år siden, denne var enda nærmere mål og enda høyere over). Alt i alt en dårlig andre omgang.

Kampen slutter trist for keeper Erik Bråthen som blir skadet etter ca 50 minutter med noe som kunne se ut som ribbeinsbrudd fra tilskuerplass. Vi får håpe det ikke er så ille for unggutten som har fått en vanskelig start på sin rødhvite karriere.

Hverken Anders Prytz eller Egor Kopylov imponerte nevneverdig. Prytz tapte blant annet hodeduellen før Tromsdalens mål og var ikke heldig med sine avleveringer. Ukraineren så ut som manglet en del på det taktiske plan, da han virret litt for mye ut av posisjon etter min mening. Noe av dette kan selvfølgelig forklares med at han ikke har trent sammen med sine medspillere enda. Ingen av disse ser ut til å forsterke A-stallen selv om Prytz kanskje kan være adekvat backup for Bertelsen.