Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 15. plass: Alta

Vi fortsetter vårt tabelltips i dag, tilfeldigvis samme dag som Fredriksstad Blad startet med et identisk opplegg, ved å presentere dere for det laget vi tror havner på 15. plass. Og det er Alta, igjen tilfeldigvis det laget som FB startet med i dag...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 28. March 2003 - 18:15
../grafikk/tabelltips/alta.gifAlta rykket opp til årets 1. divisjon med et nødsskrik i fjor takket være at Byåsen dummet seg bort i siste kamp borte mot hjemmesterke Harstad. Når det er sagt imponerte Finnmarkingene stort med flott offensiv fotball gjennom store deler av sesongen og opprykket var vel fortjent.

Det er noe eksotisk med Alta for oss som lever her nede i sør. Det er lett å avskrive Altas muligheter i 1.divisjon og blankt plassere dem som fortapte. Er man arrogant nok kan man omtrent se Alta som en ren kuriositet i 1.div. Det gjør jeg ikke - likevel plasserer jeg de nest sist på min stige. Hvorfor?

Alta var sist oppe i 1.divisjon i 1995 og fikk store problemer da. Er de bedre rustet nå? Sannsynligvis, men det er også de øvrige lagene. Altas styrke skal ligge i at man har et homogent mannskap, et fast spillemønster med fokus på ballbesittelse, rask og teknisk fotball med dyrking av vingspill. Alta skal også ha imponert mange i fjorårets 2. divisjon med offensiv fotball hvor mange talentfulle spillere har fikk slippe til. Men får de lov å spille på hva de er gode til neste år? Tør de å satse like stort på det offensive fundamentet når motstanden blir vesentlig bedre? Hvilke grep vil trener Tor Oskar Thomassen foreta i møte med en ny og langt tøffere hverdag? Uansett hva man velger å gjøre, tror ikke undertegnede at spillermaterialet er godt nok i konkurranse med de øvrige lagene denne gang. Alta har en del lovende spillere, en del teknisk gode o.l. - men spillerstallen totalt sett er trolig for tynn og vil falle gjennom i årets 1.divisjon.

Noen forsterkninger har riktignok kommet til. Trener Thomassen har da også fremhevet årets utgave av Alta som det beste han noensinne har sett. Det betviles ikke. I mål har Cato Nilsen ankommet, mens Tor Even Sannes (Strindheim) og svenske Erik Sandvärn (Gif Sundsvall) har kommet til og vil styrke forsvaret. Offensivt har også Alta fått tak i et svært spennende talent i Sami Sakka på utlån Bodø/Glimt, mens den gamle helten og storscoreren Øystein Esjeholm har vendt tilbake fra Aalesund. Og kan talenter som Mads Tollefsen og Sven Hugo Vian slå til i 1.div? Det er i hvertfall svært spennende spillertyper, og spesielt Vian er spådd en lysende fremtid. Sannsynligvis er bare Alta et springbrett videre, for ambisjonene til klubben tilsvarer neppe spilleren sine?

Jeg tror ikke Alta makter å klore seg fast i landets nest øverste divisjon denne gang heller. Noen kasteball tror jeg likevel ikke de blir. Finnmarkslaget vil antagelig plukke en god del poeng på eget gress - både fordi det er deres hjemmebane og de spiller godt der - men også fordi motstanderne har en lang reise i hode og kropp bak seg. På en annen side får Alta en svært vanskelig oppladning til alle sine 15 bortekamper. Hvordan dette vil gi utslag er usikkert, men det er neppe positivt. Og poengene de vil plukke holder neppe til å sikre spill i 1.divisjon 2004.


Nye spillere
Øystein Esjeholm (Aalesund), Sami Sakkala (Bodø/Glimt), Tor Even Stamnes (Strindheim), Cato Nilsen (Raufoss), Stian Ingilæ (Lofoten), Martin Overvik (Bossekop), Thomas Andersen (KFUM Oslo), Erik Sandvärn (Gif Sundsvald)

Spillere i avgang
Jon Harjo (Bossekop), Rune Johansen (Aalesund), Roger Hammari, Kjetil Kristensen, Kai Ronny Svane (Rafsbotn).

Treningskamper 2003 fram til dags dato
10.01 BUL - Alta 1-1
18.01 Alta - Tromsdalen 1-2
19.01 Alta - Tromsø 3-4
14.02 Tromsø - Alta 2-1
16.02 Alta - Bossekop 4-1
24.02 Tromsdalen - Alta 0-1
01.03 Alta - Skarp 1-1
08.03 Bodens BK - Alta 1-1
09.03 TP 47 - Alta 1-1
23.03 Bodø/Glimt - Alta 3-3

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3