Syv langturer til året

FFK 2 klarte brasene

Dermed blir det en kubjellefri 2. divisjon til året og bedre matching for Fredrikstad nest-beste. Storheter som Mo, Harstad, Skarp og Mjølner kan stå på menyen. - 2. divisjon har en touch av norsk toppfotball i seg, kommenterte en av Radio Primes kommentatorer med skum i munnvikene under kampens gang. Etter altfor mange år i fotballens bakgård vet vi selvfølgelig bedre, men bedre nivå enn 3. divisjon er det i alle fall.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 18. November 2006 - 16:08
Etter syv minutter skapte Kvik Halden og spissen Mili Juklo kampens første store sjanse, men Agim Shabani reddet på strek. Resten av omgangen endte med fem store målsjanser til FFK, hvor skuddet til Jørgen Magnussen på innsiden av stolpen er verdt å nevne. Fredrikstad var det beste laget og burde nok ha scoret.

Den andre omgangen viste seg å bli tilnærmet det motsatte, men denne gangen følte Fredrikstad for å være effektive. Etter 75 minutter scorer Fredrikstad på sin første sjanse. Mergim Dervishi skyter via Joacim Jonsson og i mål. Fin styring, Jokke! Du har nok ikke glemt at du er tidligere FFK-spiller.

Omgangen forløp som den første, men denne gangen var det Kvik Halden som skapte et par-tre helt greie målsjanser. Blant annet to i tverrleggeren og 5-6-7-8 et hundre prosent sjanser som er verdt å nevne, men skitt samme. Vi forskutterer historien og historiebøkene forteller at FFK 2 vant 3-2 sammenlagt og dermed er klare for 2. divisjonsspill til året. At Kvik Halden vant sjansestatistikken 13-7 er det ingen som husker.

Christian Halvorsen ble nok engang fremhevet som en av kampens store profiler. Agim Shabani og Mergim Dervishi ble også lagt til i listen av FFKere som spilte meget godt. En som fikk mindre skryt, selv om han etter hvert spilte seg opp og gjorde en kurant kamp, var Miika Multaharju. Radio Primes kommentator beskrev ham på dette viset:

- Det er et par av midtbanespillerne til FFK jeg ikke kan forstå hever lønn i FFK. Han Miika Multaharju har jeg til gode å se er god i en kamp.

Kanskje Kvik Halden er interesserte i en byttehandel med Erik Bråthen? Vi kan vurdere å ta unggutten Jonas Faraasen Olsen med på kjøpet også! ;)

Mot slutten av sesongen har FFK2 hatt så mye flyt at det ikke skulle vært lov. Det er nesten så vi føler det er litt synd på Haldenserne. I siste serierunde scoret Greåker på overtid mot Lisleby og fastsatte resultatet til 3-2. FFK 2 klarte selv bare 2-2 borte mot Sparta 2, men scoringen til Greåker var nok til at FFK 2 vant avdelingen foran Lisleby på bedre målforskjell. Det hører til historien at Lisleby brant to straffer i kampen mot Greåker.

Vi ønsker Kvik Halden en bedre skjebne og håper dere tar steget opp til neste år. Jo flere Østfoldklubber innen toppfotballens rekkevidde, jo bedre. Lykke til!

PS! Referatet ble vesentlig kortere enn planlagt. Litt over gjennomsnittet Bergensvær med sidelengs regn, vindkast opp mot stiv kuling, hagling av is på størrelse med erter og diverse strømbrudd gjorde sitt til at mine flotte notater tok den evige turen dit hvor pepper’n gror. Trolig et sted i nærheten av Brann stadion.

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3