FFK2 - Kvik Halden 2-2 (2-2)

FFK 2 klarte bare 2-2 i Østfoldhallen

Etter uavgjort i en jevn og etter hvert meget tøff kamp på hjemmebane i Østfoldhallen, skal FFKs rekruttlag få det tøft med å rykke opp til 2. divisjon. Kvik kjempet, fikk mange gule kort og et rødt, og kantspillerne deres sammen med en Christer Arnesen i form skapte trøbbel for et lite samspilt FFK-forsvar.

Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 15. November 2006 - 20:26

3. divisjon Playoff, 1. kamp:

Østfoldhallen, nesten 700 tilskuere
Mål: 1-1 Szekeres 40', 2-2 Elvestad 45'
Laget (4-3-3): Lars Jørgen Myhrvold - Jørgen Magnussen, Tamas Szekeres, Agim Shabani, Christian Halvorsen - Michael Røn, Martin Elvestad, Anders Stadheim - Miika Multaharju (Michael Trulsen 72'), Øyvind Hoås, Yherland MacDonald

Brukbar start

Hjemmelaget startet OK i 1. omgang, og spiller seg til et par store sjanser de første 20 minuttene. Både Michael Røn og Yherland MacDonald er nær å gi FFK ledelsen, men en god Erik Bråthen viser hvorfor FFK har vist sin interesse for unggutten, og holder buret rent.

Halvveis i omgangen angriper Kvik, og på et godt innlegg fra høyre får Jonas Olsen ballen. Mottaket er dårlig, og spissen får ballen langt foran seg, men dette lurer FFKs innleide keeper og ballen triller sakte over målstreken til 0-1.

De siste fem minuttene av omgangen blir svært innholdsrike. Først utligner Tamas Szekeres noe heldig med en lompe av et skudd etter Erik Bråthen har måttet gi retur i duell med Øyvind Hoås. Denne duellen påfører forøvrig Bråthen en skade som gjør at han gir seg til pause.

Deretter tar Kvik ledelsen igjen når en bra slått corner fra Christer Arnesen enkelt kan heades inn av bortelagets Kent Hansen, som fikk gå opp helt alene. Noen har lært markeringer av Sandefjord...

Heldigvis avsluttes omgangen med at Martin Elvestad får drømmetreff med strak vrist på overtid, ballen suser inn i hjørnet fra 20 meters hold forbi en Erik Bråthen i full strekk.

Gul og rød 2. omgang

En tredjedivisjonskamp har jo også tredjedivisjonsdommere, og det var tydelig idag. Mange diskutable avgjørelser, de fleste i hjemmelagets favør, gjorde at spillere og publikum ble mer og mer frustrerte. To minutter før slutt ble også bortelagets målscorer Kent Hansen utvist med sitt andre gule kort, og må dermed stå over returkampen førstkommende lørdag.

Morsomt er det jo også at Kvik-supporterne viser sin "klasse", ved først å ha med kubjeller på fotballkamp, for så å klare å komme i krangel med vaktene foran tribunen.

Det eneste positive å ta med seg fra 2. omgangen for FFKs del, var at Multaharju ble byttet ut til fordel for Michael Trulsen. Ingen vits i å legge skjul på at finnen bør sendes på første fly hjem, og gjøre plass til lokale talenter som er minst like gode. Jeg har nevnt det før, men sier igjen at det er skremmende at en slik spiller hever lønn fra klubben i våre hjerter.

FFK skaper noen sjanser i løpet av kampen, men er svært ineffektive og upresise over hele banen. Skal de rykke opp må mye mer stemme i bortekampen. Det som kan være til vår fordel er at Kvik-spillerne fikk krampe det siste kvarteret, og hadde trøbbel med et tempo som ikke var allverdens høyt.

Møt opp i Halden til lørda'n, kan vi virkelig feire enda en triumf i høst?

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3