temp

FFK2 - Selbak 6-1 (1-1)

Lett match mot bunnlaget

Etter blant annet tre mål av Michael Røn tok FFK2 i kveld tilbake tabelltoppen i 3. divisjon, ihvertfall frem til Lisleby besøker Øssia kommende fredag. Selbak bød ikke på særlig motstand, og var sjanseløse når hjemmelaget skrudde opp tempoet etter pause.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 28. August 2006 - 21:54

3. divisjon avd. 1, 15. serierunde:

Fredrikstad Stadion, ca. 40 tilskuere
Mål: 1-0 Røn 12', 2-1 Røn 50', 3-1 Multaharju 57', 4-1 Shabani 64', 5-1 MacDonald 69', 6-1 Røn 75'
Laget (4-3-3): Staw - Jørgensen, Magnussen, Shabani, Halvorsen - Røn, Dervishi, Hoti - Multaharju, Nordheim (Trulsen 46' (Vugdalic 74')), MacDonald (Andersen 72')
Gule kort: FFK ingen, Selbak 3

Slapp start

Første omgang skulle bli en slapp forestilling av hjemmelaget, som holder tempoet nede og lar Selbak henge med på notene. Riktignok tar man ledelsen etter 12 minutter etter forspill av MacDonald og avslutning av Røn, men foran Knut Torbjørn Eggen, Harry Hansen og Hermanni Vuorinen på tribunen utligner Selbak etter en drøy halvtime. Spissen deres får spasere gjennom midtforsvaret og triller enkelt ballen forbi en ellers solid Lasse Staw.

Økte tempoet etter pause

Andre omgang skulle bli en helt annen forestilling fra de rød-hvite, og allerede før avspark har man byttet inn Michael Trulsen for Markus Nordheim, og får mer fart på topp.

Det tok Michael Røn bare fem minutter å skaffe et noe billig straffespark, da han snubler i en liggende forsvarer og faller. Straffen tar han selv, men keeper redder. Noe uforståelig dømmes det ny straffe, ingen på tribunen skjønte hvorfor. Denne setter Røn sikkert i nettet, og FFK er i ledelsen.

Rett før timen passeres får hjemmelaget frispark på 21-22 meter. Mackie klarer, til tross for at muren bare står fem meter unna, å skru ballen i undersiden av tverrliggeren slik at den spretter ned på streken og ut. Der står heldigvis en ellers skuffende svak Multaharju og nikker kula over streken til 3-1.

Så, ti minutter senere, er det klart for Agim-show. Den talentfulle midtstopperen bryter et angrep og setter fart. Han spiller ballen til MacDonald som setter fart mot linja og spiller hardt inn foran mål der Shabani fullfører løpet og banker inn 4-1.

Tjue minutter før full tid kommer Mackie gjennom og chipper elegant over en utrusende målvakt. Ballen skrur inn forbi desperate klareringsforsøk, og 5-1 er et faktum. Bare fem minutter senere fastsetter Michael Røn sluttresultatet til 6-1 etter fine kombinasjoner på få touch, og en solid seier er sikret.

Ellers er det verdt å nevne at Hermanni Vuorinen, en finsk storscorer var på Stadion idag, samt at F-Bs Vidar Henriksen skapte stor glede for tribunen ved å skade seg idet han tok imot en ball bak mål.

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3