Vålerenga - FFK 0-3

Kjørte over Enga - klare for semifinale!

FFK var best i alt mot Vålerenga på Ullevaal og vant fortjent 3-0 etter scoringer av Mihaly Tóth (2) og John Anders Bjørkøy. Klubben har dermed kommet til sin første semifinale siden 1984!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 19. August 2006 - 20:44
Mange var skeptiske på forhånd. FFK startet kampen uten tre av de viktigste offensive spillerne: Simen Brenne, Tarik Elyounoussi og Øyvind Hoås.

Heldigvis har vi mange gode fotballspillere i Fredrikstad og de 11 som startet kampen viste fra første spark på ballen vinnervilje. Man så med en gang at FFK ikke hadde kommet til Ullevaal for å legge seg i forsvar og kun slå til på kontringer. FFK vant krigen på midtbanen, dannet stort sett en mur i forsvaret og scoret etter hvert også tre flotte mål. Og det kunne blitt flere.

Den første kom etter 40 minutter. Trond Erik Bertelsen stormer i angrep langs venstrekanten, slår et hardt og presist innlegg som Mihaly Tóth stanger knallhardt inn i mål bak Arason. FFK gikk til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

En oppgitt Kjetil Rekdal gjør to spillebytter i pausen, men det hjelper ikke. Snarere tvert i mot. FFK er faktisk enda bedre de siste 45 minuttene. Spesielt etter at man tar sjansen på å sette inn en Tarik Elyounoussi med bandasje på armen. Det skulle vise seg å bli en genistrek. Med sin første ballberøring spiller Tarik fri John Anders Bjørkøy på løp med en lekker pasning. Bjørkøy finter ut Arason og setter ballen kontrollert i mål.

Tarik er også sterkt involvert i den siste scoringen. Stortalentet skyter i stolpen og på returen er Mihaly Tóth og scorer sitt andre mål for dagen. 3-0 til FFK var til slutt ikke et mål for mye. I perioder av 2. omgang leker FFK med Vålerenga på Ullevaal, samtidig med at tribunene gradvis tømmes for de i blått og hvitt.

Tilbake står Plankehaugen og andre tilreisende fra Fredrikstad og hyller laget som på strålende vis har kvalifisert seg for semifinale i NM.