Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 07 aug 17, 15:15

Vel min gode hr. kanogvetalt, det du sier der bekrefter for meg at du ikke har peiling på hva du snakker om. Så vi kunne egentlig beholdt den stallen vi hadde til sesongstart, så ville resultatene kommet uansett!

Men jeg forstår hva du prøver å illustrere, men du velger å se bort fra at tid er en viktig faktor. Det er ikke flere en 30 kamper denne sesongen. Og slik statistikk og utvikling har gått den siste tiden så er trendkurven på vei i feil rettning. 

Joda, lag slår enkeltspillere, men det er ingen fasit på at en trener vil oppnå suksess bare han får lang nok tid. Det er altfor mange faktorer som spiller inn på hvordan sportselig utvikling skjer. Blant de viktige finner vi; Formidlingen til spillerne, spillerne og hvordan de tar til seg informasjonen som blir gitt. Andre faktorer er publikums reaksjoner, sponsorer og støttespillere, media etc..

SÅ kan man kanskje gå igjennom bekrepet suksess for en fotballklubb:

-godt utviklingsarbeid

-gode sportslige resultater

-spillere som utvikler seg og blir bedre

-økonomi

-utvikling i hele organisasjonen

er noen faktorer, det er masse mer, men jeg blir ikke betalt for å skrive alt dette så oppfordere andre til å fylle på lista..

For å få til det omfatter det at man har en vis rutine på trenersiden, og på ledersiden!

Men FFK er nødt til å leve i nuet, og jobbe ut ifra dette.

 

Pdd:

Usynelig og lite tydelig styre.

Uerfaren ledels, uerfarene A-lagstrener, ingen sportssjef. 

Uerfarent støtteapparat.

Ingen koordinasjon mellom sportsplan og faktiske resultatoppnåelse.

En forferdelig spillerlogistikk de siste 3 åra, masse prøve og feiling, og ingen sportslig kontinuitet.

Att resultatene uteblir er faktisk ikke ett resultat av magi..

For at sportslig suksess/kontinutet skal kunne skje:

God sportselig administrativ ledels med erfaring, som kan identifisere utfordringen, og gjennomføre tiltak når endringer fra sportsplan skjer. Gjerne med en solid økonomiutdannels, og lederutdannelse i bunnen.

For å trene ett A-lag av FFKs tyngde (her spiller kultur og historie en stor rolle)

Erfaring fra høyt nivå: Helst bakgrund som spiller fra minimum eliteserie eller tilsvarende i skandinavia. Med solid fagelig og pedagogiske evner. Behersker språk veldig godt, og kjenner til garderobelivi en "topp"klubb, fra innsiden. Dynamikker i en klubb som FFK er ikke som i resten av Obos, og kanskje bare halve Eliteserien.

Ett solid støtteapparat bestående av gjerne tidligere spiller, med erfaring fra prestasjonskulturer, og vet hvordan det er å være fotballspiller, både med oppturer og nedturer.

For å si det slik: Andrea Loberto og Alexander Olsen huker vel ikke av på noe særlig av disse ferdigheten, men de er skal ha for at de har utdannelse på ett høyt fagelig nivå. Raymond Kvisvik er med han og, men som trener har han fint lite å bringe til bords, bare se på resultatene han oppnåde i Greåker...

I Obos ligaen så konkurerer vi mot lag som er ekstremt flinke på å ta ut kvalitet på alt de foretar seg, det er dette de kan! De er best på alt som er gratis! De er semiproffe/amatører, som trener etter jobb og elsker å spille fotball, flere av lagene har også trenere i samme situasjon, som også har spiller erfaring fra den samme hverdagen, og de har mange års erfaring av å drive på denne måten, og det beste med å komme fra "småklubber" er når de kan ydmyke klubber som FFK. Mens de lagene som ligger i toppen av ligaen har gjerne spillere som er vant med å ligge i topp obos og bunn eliteserie. Men med trenere som har erfaring og tyngde som spillerne respekterer. FFK er per definisjon ett Eliteserielag, som ligger i bunnen av Obos, med en stall for å prestere der, med en hovedtrener, som har drevet med analyse i RBK, og vært akademisjef i VIF, samt som Haugesund ass trener i en halv sesong og A trener i en snau halv sesong, med ikke særlig gode resultater å vise til, samt akademitrener i lavere divisjoner i england. Alexander Olsen, har også bakgrund som gutt og junior trener fra VIF før han kom til FFK. Samt idrettshøyskolens fotballtrener utdannelse.

Som parallel, Jeg vil nevne Lars Arne Nilsen, trener i Brann, som før dette var i Hødd. Mens han var trener i Volda, var han også lærer ved Høyskolen der, slik jeg kjenner til han. Han som relativt ukjent fotballtrener, selv om han spilte fotball på ett ok nivå, fikk jobben som trener i Brann, ganske vilt med tanke på presset det fører med seg å trene den klubben. Men at han opplever suksess er ikke en tilfeldighet, han har over mange år som trener fra lavere nivå jobbet seg oppover og fått en enorm erfaring, og ikke minst har han en evne til å kommunisere det han ønsker på en enkel måte. Han hadde flere år som ass trener i Hødd før han tok over ansvaret og opplevde en eventyrlig suksess.

Jeg tror helt klart at når FFK hentet inn Loberto så var de overbevist om at de fikk inn dyktig trener, noe jeg ikke er uenig at han er, men utifra hva behovet FFK har, så er det erfaring som er den faktoren FFK svikter mest på, så mens våre gutter, har ingen A-lags erfaring, så at ett styre og en sportslig ledelse i det hele tatt tør å satse på disse to er for meg ett tegn på uansvarlighet.

Så konklusjonen min er for å bygge ett godt kollektiv/lag, så er man nødt til å ha dyktige nok folk, begrensningen sitter ikke hos spillerne. De gjør bare det trenerene ber om, er ikke spillerne gode nok, så er dette en utfordring trenerene har skapt for seg selv, iom at det er disse som henter inn spillere også. 

Suksess oppnås på banen i kamp, ikke på treningsfeltet, på treningsfeltet så legger man til rette for at suksess skal oppnås.. når treningsverdagen ikke fungere, så kommer heller ikke resultatene, det er realiteten!

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24