Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 27 mar 17, 15:34
Endret: 27 mar 17, 15:37
Endret av: ey1984

Er ikke spesielt optimist før sesongen nå, og har etter kampen i går gjort meg opp noen tanker om hvorfor.

Vi har vist veldig lite i treningskampene som tyder på at vi er i stand til å kjempe om kvalik i år. I mine øyne så har dette laget gode individuelle ferdigheter og det virker som om mange av spillerne som har kommet inn er gode, men laget har derimot et stort relasjonelt problem. Spesielt bakover skinner dette gjennom, typisk i situasjoner hvor to forsvarsspillere begge går i samme duell, i stedet for å organisere sikring. Kommunikasjon. 

Dette bør vel egentlig ikke komme på noen som en spesielt stor overraskelse. En fellesnevner for lagene som presterer godt over tid, ja, se til smurfene, så er det en tydelig klubbkultur og sterk struktur. Når spillere kommer til S08 eller RBK for den saks skyld, så kommer de inn i et etablert system med tydelige rutiner både på og utenfor treningsfeltet, en fastlagt spillestil og generelt en klubbidentitet å bli en del av. For vår del har ikke vi hatt et slikt system, en slik kultur og identitet siden Eggen ga seg i 2006. Når spillere kommer til S08 så kommer de inn i et etablert system som de er hentet for å bli en del av, for å komme inn i og for å forsterke. Når spillere kommer til FFK så er de nødt til å være med å bygge opp dette systemet selv. Det er jo ikke rart det skjer gang på gang at gode spillere faller gjennom her hos oss?

For første gang på flere år har vi en trener med en klar filosofi som også har et apparat rundt seg som vet hva som må til for å lykkes med denne filosofien. Det optimale for den kommende sesongen er å slippe den forjævlige nedrykkssumpa, så vi blir tvunget til nok et trenerbytte, for så å måtte starte helt fra bunn igjen, med nye spillere og ny trener. For det må vi bare erkjenne, vi kan ikke ofre et nedrykk for kontinuitet, og det bør absolutt være mulig å bygge lag uten å ta turen ned til 2. divisjon, med alt det fører med seg av konsekvenser, både økonomisk og med tanke på entusiasme i byen. 

Jeg håper på en sesong midt på tabellen, med kollektiv framgang ut over sesongen med stadig flere lyspunkter, spesielt framover på banen, noe vi ikke har sett på veldig, veldig mange år. Får vi til dette, skal vi ikke se bort ifra at målet om spill i Eliteserien plutselig ikke er så langt unna.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3