Husk meg
Brukernavn
Passord

«Wehrman slakter FFK-ledelsen»

Flat Trådet Nøstet
Side 4 av 12 4

denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 15 aug 08, 18:12
Endret: 15 aug 08, 18:12
Endret av: denialsander

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Morgan Andersen våget å sikte høyt. Han trakk storspillere til klubben og bygget på bare et år et fundament for at FFK kunne bli en toppklubb i norsk fotball.

Nja. Morgan brydde seg vel ikke så mye om kostnader ved overganger og sånt, og hadde FFK fortsatt med den linja ville vi gjort en emisjon nr 2 tidligere i sommer som ville gitt hele spillerstallen til SpillerInvest og vi hadde fått kr. 0 for Tarik-salget.

Her er noen kostnader:

3-4 mill for Tegan (før Sign On fee)
ca 4 for Vuorinen (før sign on fee og FFK måtte jo avskrive ytterligere 2 mill for å bli kvitt ham)
pluss, pluss.

Og, som det stod i 2007-regnskapets fotnote:

"I forbindelse med kjøp av fotballspillere har det oppstått forpliktelser til tidligere klubb og/eller agenter. Slike forpliktelser er oppført under posten "annen lagsiktig gjeld" med 1,8 millioner kroner og "annen kortsiktig gjeld" med 10, 4 millioner kroner. Tilsammen 12,2 millioner kroner pr. 31.12.2007."

Nå skal jeg være forsiktig med å si at dette utelukkende er Morgans skyld, men det er vel ikke akkurat prov på edruelighet. Ambisjoner derimot....

 Det fundamentet som ble bygget var pill råttent, slik jeg ser det.

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2214

Lagt til: 15 aug 08, 18:14

Verken Wehrman eller Gashi hadde kommet til FFK hvis det ikke var for Morgan Andersen.

Det ville ikke en gang ha vært noen i FFK som hadde tenkt tanken at noen av disse storspillerne kunne vært interessert i å komme til FFK hvis ikke det hadde vært for MA.

Det er en grunn til at Høili er såpass svak for MA. MA var i stand til å tenke stort, han hadde store perspektiver, og hadde tonnevis med freidighet - vilket er en helt nødvendig egenskap for å kunne lykkes med noe stort.

Jeg vil i alle fall legge alt jeg har lest og lært og erfart gjennom sålangt 35 år i å si at det er nettopp evne til å tenke stort som er den viktigste og vanskeligste egenskapen. Å tenke snusfornuftig og kortsiktig, det kan de fleste klare. Drømme om stor suksess kan også alle gjøre. Men det å faktisk våge å tenke store tanker, og å omsette disse tankene i praksis, det er det relativt få blant oss som klarer. Det krever noe helt spesielt som slett ikke alle har - selv om mange kan tenke i ettertid at det der ser da ikke så vanskelig ut, det kunne vel jeg gjort også. Colombi egg, ikke sant?

De fleste av oss gir etter for frykten for å mislykkes. Det tar seg ekstra dårlig ut å mislykkes hvis man sikter høyt. "Hva var det du trodde du skulle klare, liksom?" "Hvem er det du tror du er?" osv. Tenker man stort, og snakker høyt om det, så skiller man seg ut. Da blir man sårbar, og det kvier de fleste seg for. Da er det tryggere å ikke stikke hodet fram, og holde seg til det kjente og oversiktlige. Da risikerer man ikke så mye, rent personlig.

MA betaler prisen for å stikke hodet fram, ingen tvil om det. Det har jeg skjønt at MA har gjort siden han var liten. Alltid stukket hodet fram, og alltid betalt prisen for det. Men også har han nådd resultater som de fleste bare kan drømme om. Det er og blir sånne folk som trengs. Og det er ikke for mange av dem.  

 

---------------------------

Har man sagt a
har man sagt a.
- Jan Erik Vold


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2214

Lagt til: 15 aug 08, 18:22

Opprinnelig postet av denialsander

Nå skal jeg være forsiktig med å si at dette utelukkende er Morgans skyld, men det er vel ikke akkurat prov på edruelighet. Ambisjoner derimot....

 Det fundamentet som ble bygget var pill råttent, slik jeg ser det.

Det fundamentet hadde støtte i Terje Høilis velvillige sponsing. Fordi Høili så og forstå at dette var en satsing som ville lede til resultater. Så det var nok alt annet enn pill råttent.

Jeg tror ellers du har helt rett. MA lot seg ikke stoppe av at det her og nå kunne se vel dyrt ut å satse litt. Han så videre, til de resultatene som var innen rekkevidde om en bare våget å satse, og så at hvis man våger å satse så vil det p åsikt lønne seg. Eller, om det skulle gå på trynet, så hadde man i alle fall forsøkt for alvor. Det er realt å prøve, bare man gjør det skikkelig. Det ville ikke vært verre det enn om klubben skulle gå sakte men sikkert nedover divisjonene igjen bare fordi man aldri våget å satse noe som helst.

---------------------------

Har man sagt a
har man sagt a.
- Jan Erik Vold


Grasrota

Juniorspiller

Ble medlem: 13 aug 08
Innlegg: 80

Lagt til: 15 aug 08, 18:26

 

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Men hvis jeg ser at FFK ikke fortsetter å satse ambisiøst, så blir ikke jeg den siste som vender FFK ryggen. Jeg kommer ikke til å bli den eneste heller .

Oj oj oj! Harde ord. Hva i all verden skal til for at klubben som ligger på andreplass i tippeligaen for tiden plutselig bestemmer seg for ikke lenger å satse ambisiøst? - "Nei nå gidder vi ikke mer, nå har vi bygd stadion, vunnet cuppen og rykka opp til eliten. Det var moro, men nå er det nok. Altfor slitsomt"

Jeg er helt sikker på at klubben gjør alt som står i dens makt for å beholde Kasey. Men folk som PMH har, som mange allerde har påpekt her inne som jobb å strekke seg akkurat langt nok, men heller ikke lenger. Da går det til dundas på surfbrætt.

Alanzinho blei møtt med at klubben hans ikke engang kunne gi han halvparten av den lønna han opprinnelig krevde. Han forsvant ikke av den grunn. Blid og fornøyd i Stabekk fortsatt han.

Ære være is i magen!

Når det gjelder dette med å snu FFK ryggen...  Mener du virkelig det?

---------------------------

dommær a' dommær!


bjorn

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 mar 03
Innlegg: 1606

Lagt til: 15 aug 08, 18:28

Ville ikke vært noe stort tap ;)


endre

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 mai 06
Innlegg: 1753

Lagt til: 15 aug 08, 18:30

Akkurat når det gjelder lønna til Alan så blei jo den hausa godt opp av media! Men ser poenget ditt!

Det som er så synd er at media på død og liv lage så mye kvalm rundt om i klubbene her i Norge som mulig... Jeg ser egentlig hele saken som en ikke sak, da disse forhandlingene ikke har noe i offentligheten lys å gjøre, enda. Og er enig med Husgutt akkurat her, det burde vært en form for munnkurv rundt disse sakene. En åpenlys diskusjon rundt interne problemer er ingen tjent med!

---------------------------

Nei, Rom ble ikke bygget på en dag, men den hadde vel også fått opp mer enn et par stolper i løpet av fem (?) år.
(FFK1903 om Plankehaugen.no)


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 15 aug 08, 18:32

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat
Men også har han nådd resultater som de fleste bare kan drømme om. Det er og blir sånne folk som trengs. Og det er ikke for mange av dem.  

 

Hvilke resultater snakker du egentlig om her? Nå har jeg sansen for Morgan - til et visst punkt - men her får du jo han nesten til å gå på vannet.

Han løftet frem NISO, det er jeg med på å kalle et positivt resultat. Jobben i Lyn? Lyn syltet seg fortsatt ned i gjeld men redda ræva ved ett stort spillersalg og en investor som har lagt 150 (!) millioner på bordet de siste 10 åra. I FFK? Han fikk inn en kjenning med penger som reddet FFK, kortsiktig, gjennom å ta over 50% av eiersitsen til spillerne i FFK. Deretter fortsatte gjelda å øke og med 96 mill i omsetning hadde FFK 10 (9,7) millioner i minus i 2007 hvis man ser bort fra ytterligere 5 millioner i redningsplanke fra Høili for å unngå å selge stadionnavnet.

Jeg har opplevd mye rart i næringslivet siden jeg begynte å jobbe omtrent 1996. Stort sett er det "rare" relatert til visjonære ledere:

-Har sett ledere med enorme ambisjoner blåse av 600 (!) millioner investorkroner i ett enkelt firma på et produkt var så luftslott at naturlover måtte settes til side for å lykkes.
-Har sett ambisiøse ledere rævkjøre bunnsollide firmaer (20 år sammenhengende positive resultater) på kort tid (måneder, heller enn år) fordi ambisjonene ikke stod i stil med evnene.
-Har sett ambisiøse ledere fordele skjult gjeld på naive ansatte fordi de var "heldige" å få tildelt aksjer i firmaet.
-Har sett kjedelige og trauste ledere bygge opp et firma fra null til nærmere 500 millioner omsetning med 65 millioner i pluss i siste regnskapsår.

Flere av disse har blitt saksøkt, anmeldt og har på en eller annen måte "forsvunnet" ut i periferien... Merkelig nok har ikke det gjeldt de kjedelige og trauste.

Morgans sorti i NISO var vel ikke stort: Tapt rettssak. I Lyn? Måtte gå før tiden fordi han etter sigende allerede jobbet for FFK og endte opp med en retssak som seinere tok fra ham jobben i FFK også. FFK? En redningsaksjon, avløst av noe som på sikt så ut til å bli den første redningsaksjonen i rekken...

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 15 aug 08, 18:38

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Det er realt å prøve, bare man gjør det skikkelig. Det ville ikke vært verre det enn om klubben skulle gå sakte men sikkert nedover divisjonene igjen bare fordi man aldri våget å satse noe som helst.

Dette blir litt for sort/hvitt for meg. Det er ikke noe som sier at Morgan på død og liv måtte satse som om livet stod på spill? Han kunne jo satt seg ned og jobbet med en 5 års-plan. Morgan jobbet vel mer etter en 5 dagers-plan. Wink

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2214

Lagt til: 15 aug 08, 18:53

Opprinnelig postet av Grasrota

 Når det gjelder dette med å snu FFK ryggen...  Mener du virkelig det?

Ikke pga enkeltsaker alene.

Men jeg er ikke og har aldri vært FFK-fan til beinet og i tykt og tynt. Jeg følger med på fotball fordi jeg liker underholdningen, og jeg høder med FFK fordi jeg har vokst opp i byen. Jeg har flere ganger vært klar på at jeg anser meg selv som en medgangssupporter. Jeg vil ha noe å glede meg over. For meg er det ingen annen grunn til  følge med på fotball. Skjønt jeg synes det er grunn god nok. Det er så mye trist her i verden, en trenger noe som er gøy også. For meg er fotball perfekt i så måte, og sånn tror jeg det er for mange andre også. Ikke for de som er æresmedlemmer av PH for lang og tro tjeneste, men for den store massen som er FFKs viktigste økonmiske grunnlag.

Jeg bryr meg ikke om å se FFK spille i adeccoligaen. Har aldri interessert meg, og vil aldri gjøre det. FFK beholder meg som betalende tilskuer så lenge de sikter ambisiøst og seriøst mot toppen. Jeg krever ikke gull hvert år. Men jeg vil se vilje til å sikte høyt med FFK. Dette er et potensielt storlag, det har det alltid vært, og jeg forventer at klubben alt hva de kan for å ta ut det potensialet. Det gjorde de ikke i 20 år, og i de årene ga jeg totalt blanke i hvordan det gikk med FFK. Det var bare tyve triste år.

Jeg forventer ingen statue for å ha slike holdninger. Men dette er sånn det er for de fleste i den store massen som fyller stadion helg etter helg.

Men nå håper jeg FFK fortsetter i det gode sporet klubben har vært siden Eggen jr ble engasjert. Det er utvilsom at det gjøres mye bra i klubben for tiden, og det gleder meg veldig. Men da må man ikke finne på å miste Wehrman før tiden bare pga et år til eller fra. Hvis noe slikt skjer så har man ikke perspektivene på plass.

Jeg vet det er viktig å få budsjetter til å gå i hop. Men man må innse hva som ligger i uttrykket "å satse". Det betyr at hvis man skal kunne oppnå noe, så må man også risikere noe. Men kommer ingen vei hvis man alltid skal stå med begge beina trygt på jorda.

---------------------------

Har man sagt a
har man sagt a.
- Jan Erik Vold


Magnum

Landslagsspiller

Ble medlem: 31 aug 06
Innlegg: 1291

Lagt til: 15 aug 08, 19:06
Endret: 15 aug 08, 19:07
Endret av: Magnum

Opprinnelig postet av FFK1903

Storspillere? Hvem da? Kom ikke han inn i klubben rundt juli/august 2006 og dro tidlig i fjor en gang? Han var vel i klubben når Gerrbrand kom, og det er vel eneste store navnet jeg kommer på. Wehrman og Gashi kom vel etter at Morgan var ferdig i klubben?

Jeg husker ikke i farta hvilken dato Morgan ble "sykemeldt", men han var i hvert fall med da vi fikk tyn av Enga i september i fjor. På det tidspunktet hadde han, så vidt jeg husker, blitt tiltalt, og det var TIFO-aksjoner o.a. hit og dit.

Både Gashi og Wehrman kom i fjor sommer.

Så at Morgan dro "tidlig i fjor en gang" er vel tross alt å ta i litt.

P.S. Min tur til å lure litt: Var Morgan i klubben da Vuorinen ble henta? Jeg mente "Heavy" var et Eggen-prosjekt.

---------------------------

Hater hat!


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 15 aug 08, 19:08

Opprinnelig postet av Magnum
Så at Morgan dro "tidlig i fjor en gang" er vel tross alt å ta i litt.

Selvsagt, mente egentlig i år, men er usikker...


Bedreviteren

Landslagsspiller

Ble medlem: 14 sep 03
Innlegg: 2585

Lagt til: 15 aug 08, 19:10

Ja, både Heavy og Stadheim...... Men det var Morgan som hentet dem gode og Eggen fiaskoene, ifølge en del....


Grasrota

Juniorspiller

Ble medlem: 13 aug 08
Innlegg: 80

Lagt til: 15 aug 08, 19:12

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

 Men jeg er ikke og har aldri vært FFK-fan til beinet og i tykt og tynt.

Nok sagt.

Stå på videre!

---------------------------

dommær a' dommær!


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2214

Lagt til: 15 aug 08, 19:19

Opprinnelig postet av denialsander

Dette blir litt for sort/hvitt for meg. Det er ikke noe som sier at Morgan på død og liv måtte satse som om livet stod på spill? Han kunne jo satt seg ned og jobbet med en 5 års-plan. Morgan jobbet vel mer etter en 5 dagers-plan. Wink

Det var da MA som lanserte målet om å gjøre FFK til et topp fire lag i TL innen 2009, tilbake i 2006. Jeg vil ikke kalle det en 5-dagers plan akkurat. Jeg vil heller kalle det et ambisjonsnivå som FFK sårt trengte da, og forsåvidt trenger ennå.

For all del, og for debatttens skyld her, jeg mener absolutt ikke at FFK burde hatt MA ved roret i dag. Men den spiriten, det ambisjonsnivået MA bragte inn, det må endelig få lov til å bli i klubben i lang tid.

Det er lett å forveksle ambisjoner og pågangsmot med dumdristighet. FFK trenger ikke dumdristig satsing og halsløs bruk av penger. Men man må våge å ha tro på det man gjør, og akseptere at det kan koste et lite underskudd i år hvis man vil høste suksess neste år. Bare man gjør jobben skikkelig og tror på det man gjør så kan det føre langt det. Men ikke uten at man tar enkelte sjanser underveis.

---------------------------

Har man sagt a
har man sagt a.
- Jan Erik Vold


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2214

Lagt til: 15 aug 08, 19:36

Opprinnelig postet av Grasrota

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

 Men jeg er ikke og har aldri vært FFK-fan til beinet og i tykt og tynt.

Nok sagt.

Stå på videre!

Jeg skjønner det er surt å høre sånt. Men realiteten er at de fleste er ikke FFK-fans til beinet i tykt og tynt. De ca 250 personene i Fredrikstad som er det de kommer på stadion i 2. divisjon og regnvær uansett. Jeg har stor respekt for den holdningen, for all del. Men den store massen er ikke sånn. Derimot er det den store massen som betaler FFK store penger, ved billettkjøp, men også ved å være målgruppen til sponsorene.

Når jeg kjenner at jeg blir skeptisk til FFK om de lar Wehrman gå nå fordi man vil spare noen stakkarslige kroner om tre år, da vil flere merke den samme skepsisen av samme grunn. Mer ulike er vi ikke. Og det vil bety redusert oppslutning på kamper, og igjen reduserte inntekter for FFK i fremtiden. Det er også momenter som hører med i regnestykket når man skal vurdere lønn og kontraktslengde til laget beste spiller.

Ellers bør du kunne se at jeg engasjerer meg en hel del for FFK, tross alt. Jeg bryr meg om laget, jeg er gretten hele uka om de taper og smiler bredt like lenge når de vinner. Jeg går på stadion når jeg kan, og betaler for å se FFK på tv når det er beste løsning. Jeg snakker varmt om FFK i alle sammenhenger, venner og jobb. Jeg kjørte også lenge med FFK merke på bilruta, skjønt det ga jeg opp når noen knuste den ruta (uten at de hadde f.eks rørt en lommebok som lå i bilen...)

Jeg har som alle andre lov til å ha meninger om FFK, jeg behøver ikke erklære noe livsvarig trofastløfte for det. Det håper jeg du også respekterer, selv om det i mitt liv er enkelte ande ting som, når det kommer til stykket, er langt viktigere enn fotball.

 

---------------------------

Har man sagt a
har man sagt a.
- Jan Erik Vold


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 15 aug 08, 19:46

Opprinnelig postet av Bedreviteren

Ja, både Heavy og Stadheim...... Men det var Morgan som hentet dem gode og Eggen fiaskoene, ifølge en del....

Det er iallefall Morgan som signerte Vuorinen og Stadheim, uansett hva "en del" måtte mene. Godt mulig noen mener at Eggen tvang Morgan til å signere, men...

http://arkiv.nettavisen.no/Nyhet/181967/Finsk+komet+forhandler+med+FFK.html
"Fredrikstad forhandler for tiden også med Sogndals midtbanespiller Anders Stadheim."

http://fotballmagasinet.no/?mode=news&id=4131&title=Finsk_spiss_klar_for_Fredrikstad
"Morgan Andersen bekrefter at han har fulgt spilleren med argusøyne i over ett år."

Når det gjelder Stadheim ble han fulgt tett av Morgan allerede i Lyn:
http://arkiv.nettavisen.no/Nyhet/63799/Stadheim+aktuell+for+Lyn.html

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=127904
"-Anders er bare én av flere spillere vi har på blokka."

 

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 15 aug 08, 19:47

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat
Det er lett å forveksle ambisjoner og pågangsmot med dumdristighet.

Her er vi helt enige. Men jeg mener at Morgans ambisjoner og pågangsmot gjorde ham dumdristig...

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


MLarsen

A-lagspiller

Ble medlem: 27 mai 05
Innlegg: 435

Lagt til: 15 aug 08, 19:48

Opprinnelig postet av denialsander

Opprinnelig postet av Bedreviteren

Ja, både Heavy og Stadheim...... Men det var Morgan som hentet dem gode og Eggen fiaskoene, ifølge en del....

Det er iallefall Morgan som signerte Vuorinen og Stadheim, uansett hva "en del" måtte mene. Godt mulig noen mener at Eggen tvang Morgan til å signere, men...

http://arkiv.nettavisen.no/Nyhet/181967/Finsk+komet+forhandler+med+FFK.html
"Fredrikstad forhandler for tiden også med Sogndals midtbanespiller Anders Stadheim."

http://fotballmagasinet.no/?mode=news&id=4131&title=Finsk_spiss_klar_for_Fredrikstad
"Morgan Andersen bekrefter at han har fulgt spilleren med argusøyne i over ett år."

Når det gjelder Stadheim ble han fulgt tett av Morgan allerede i Lyn:
http://arkiv.nettavisen.no/Nyhet/63799/Stadheim+aktuell+for+Lyn.html

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=127904
"-Anders er bare én av flere spillere vi har på blokka."

 

Beviser vel det meste det der. At alle gjør bomkjøp.


effeffk

Knøttespiller
Ble medlem: 16 jan 07
Innlegg: 34

Lagt til: 15 aug 08, 19:59

Opprinnelig postet av denialsander

Opprinnelig postet av effeffk

Hvordan harmonerer dette med "FFK er en fattig klubb som sliter enormt økonomisk" ? Snakker man ikke sammen ? Vet ikke Grønhagen om de økonomiske realitetene.

Det er et stort problem at klubben sier en ting og gjør noe annet. Det skapes store forventninger som i realiteten ikke kan innfris som igjen skaper frustrasjon ikke bare hos publikum og supportere, men også hos spillerne.

Så du ville heller foretrekke at FFK ikke engang forsøker å signere spillere som Hoff? At vi skulle stått på sidelinjen?

Jeg vil at FFK forsøker å signere så mange gode spillere som mulig, men jo flere Hoff, Kennedy og Semb uttalelser i media som går i vasken - jo større frustrasjon. Hadde ønsket med en litt lavere profil, og flere positive overraskelser.  

 


ffkmufc

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 des 04
Innlegg: 4082

Lagt til: 15 aug 08, 20:06

Hva er det ledelsen tenker med?? Ser døm ikke at Kasey er vår viktigste spiller...? Hvis han ikke får ny og forbedra kontrakt så skjønner jeg ingenting..

Og flightoftherat, hvorfor gidder du å skrive over 1700 innlegg om en klubb du ikke bryr deg om? Bare lurer..



Flat Trådet Nøstet
Side 4 av 12 4

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24